ΕΥΘΙΞΙΑ ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ή ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΩΘΕΝ;

screen-shot-2015-09-18-at-4-44-03-pm

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο Πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 Γιάννης Μυλόπουλος, η οποία έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση της ΕΡΤ. Ο τέως πρύτανης του ΑΠΘ επέκρινε τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη μετά το ντιμπέιτ της Δευτέρας, ενώ αντίθετα σε άρθρο του εκθείαζε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με αποτέλεσμα την Πέμπτη η ΝΔ να ζητήσει την παραίτησή του. Μεταξύ άλλων, η Συγγρού ανέφερε πως «κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στην προσωπική άποψη. Κάθε πολίτης που υπηρετεί ως δημόσιος λειτουργός σε θεσμικό ρόλο, ωστόσο, οφείλει να γνωρίζει πως το ύφος και το ήθος με το οποίο εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις, αντανακλούν στο θεσμικό ρόλο που υπηρετεί. Αυτό φαίνεται πως δεν το αντιλαμβάνεται ο πρόεδρος της ΕΡΤ3 κ. Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα και εκθέτει το σύνολο της ΕΡΤ με όσα γλαφυρά αναρτά δημοσίως στην προσωπική του σελίδα στο Facebook και τα οποία έλαβαν ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα σήμερα στον τύπο.»

Στη σχετική επιστολή του, ο κ. Μυλόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Μετά από το θόρυβο που προκλήθηκε και την πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρήθηκε με αφορμή τη δημοσιοποίηση των πολιτικών μου προτιμήσεων και απόψεων και προκειμένου να μη δημιουργηθεί η παραμικρή υπόνοια για την αμερόληπτη και αντικειμενική λειτουργία της ΕΡΤ, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της ΔΕ της ΕΡΤ3.

Με εκτίμηση – Καθηγητής Γιάννης Α. Μυλόπουλος»

Γιάννη μου, μη στεναχωριέσαι… Αν βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ όλο και κάπου θα σε βολέψει πάλι, αφού η καθηγητική σου ιδιότητα δεν σου αρκεί…

 

[ΠΗΓΗ: www.skai.gr, 18/09/2015]