ΚΚΕ: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΟ… ΛΑΟ

03_kentriki_stoa

Το εργοτάξιο μεταλλείων Ολυμπιάδος επισκέφτηκε χθες 8/9 κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο ευρωβουλευτή και υποψήφιο Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Μετά την συνάντηση με εργαζόμενους μέσα στις στοές, ο κ. Ζαριανόπουλος προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Επενδυτές και επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά και πρωθυπουργοί, κυβερνήσεις, κόμματα που έχουν δώσει τα πάντα στο μεγάλο κεφάλαιο παίζουν παιχνίδια στη πλάτη εκατοντάδων εργαζόμενων στα μεταλλεία Χαλκιδικής που δίκαια αγωνίζονται για τη εργασία τους, αλλά και συνολικότερα των κατοίκων της περιοχής. Επιδιώκουν να διχάσουν το λαό για να περάσουν τη πολιτική τους. Είναι απαράδεκτο και πρέπει να πάρει απάντηση από τον ενωμένο λαό της περιοχής, εργαζόμενους στα μεταλλεία και τα λαϊκά στρώματα του τόπου και ευρύτερα. Κι’ αυτή η συμμαχία μπορεί να έχει μια μόνο βάση:

Ο ορυκτός πλούτος της χώρας είναι στρατηγικής σημασίας. Δεν μπορεί να τον εκμεταλλεύεται κανένας ιδιώτης για τα δικά του κέρδη αδιαφορώντας ταυτόχρονα και για τα δικαιώματα των εργαζόμενων αλλά και για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Πρέπει να αξιοποιηθεί για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών αποτελώντας, όπως και όλα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, λαϊκή ιδιοκτησία και περιουσία.

Ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας με αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων της χώρας για την ικανοποίηση τω λαϊκών αναγκών και όχι της κερδοφορίας του κεφαλαίου, η ανατροπή του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης είναι ΤΩΡΑ ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους και το λαό. Και στην περίπτωση των μεταλλείων Χαλκιδικής και τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για τη δουλειά τους, μόνο αυτή η πολιτική ανατροπής που προτείνει το ΚΚΕ είναι ικανή να συνδυάσει ΑΜΕΣΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ το δικαίωμα στη δουλειά ΚΑΙ ταυτόχρονα την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής. Κάτι που από τη φύση δεν θέλει και δεν μπορεί να εξασφαλίσει η ιδιωτική οικονομία. Η ενίσχυση των λαϊκών αγώνων, η συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας, και εδώ τοπικά, στη Χαλκιδική, η καταδίκη όλων όσων παίζουν αντεργατικά – αντιλαϊκά παιχνίδια η ενίσχυση του ΚΚΕ στους τόπους δουλειάς αλλά και στις ερχόμενες εκλογές είναι οι βασικές προϋποθέσεις για το άνοιγμα αυτής της προοπτικής.

Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση ανάκληση όλων των διαθεσιμοτήτων και απολύσεων όλων των εργαζομένων σε όλα τα μεταλλεία.»

ΠΗΓΗ: http://respentza.blogspot.gr/, 08/09/2015