«ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ»

metalleia

Με αφορμή την συνάντηση που προγραμματίζει να κάνει σήμερα με τους αγωνιζόμενους μεταλλωρύχους, ο Άδωνης Γεωργιάδης, τα Σωματεία Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, προωθούν την κάτωθι  ανακοίνωση – κάλεσμα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, για ξεκάθαρες τοποθετήσεις, σε σχέση με τα Μεταλλεία και το μέλλον των εργαζόμενων και της περιοχής.

«Χαλκιδική, 03 Σεπτεμβρίου 2015

Καλωσορίζουμε κι ευχαριστούμε για την επίσκεψη και την υποστήριξη τον βουλευτή Β Αθήνας  της ΝΔ και πρώην Υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη.  Θέλουμε ωστόσο με την ευκαιρία να σημειώσουμε πως για τον αγώνα που κάνουμε προκειμένου να έχουμε  δικαίωμα στη δουλειά και στην αξιοπρέπεια, είναι σημαντικό να έχουμε ξεκάθαρες τοποθετήσεις επί του θέματος των μεταλλείων από τις ηγεσίες όλων των πολιτικών κομμάτων.

Χωρίς παρεξήγηση, είναι καλοδεχούμενη η επίσκεψη του κ. Γεωργιάδη αλλά αναμένουμε τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη  να τοποθετηθεί καθαρά, όπως έκανε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά κατά την πρόσφατη επίσκεψή της,  για το αν είναι υπέρ του να ανακληθεί η απόφαση της αναστολής της λειτουργίας των Μεταλλείων, προκειμένου να επιστρέψουμε στις δουλειές μας.

Οι στιγμές για μας είναι κρίσιμες και οι κουβέντες πρέπει να είναι καθαρές και ντόμπρες.

Περιμένουμε…

Σωματείο Επιστημονικού Προσωπικού Μεταλλείων Κασσάνδρας «Ο Αριστοτέλης»

Ο πρόεδρος – Δημήτριος Μπάλλας

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας  “Αγία Βαρβάρα”

Ο πρόεδρος – Γεώργιος Χατζής

Σωματείο Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας

Ο πρόεδρος – Χρήστος Ζαφειρούδας»

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι οργανώνουν και την κινητοποίησή τους στα πλαίσια της ΔΕΘ το ερχόμενο Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΚΑΛΕΣΜΑ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Μετά από κοινή απόφαση  των Σωματείων Εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας,

ανακοινώνουμε την συμμετοχή των μεταλλωρύχων στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 5/09/2015 και ώρα 18:00 στην Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου.

Σας καλούμε να δώσετε δυναμικό παρόν στο πλευρό μας.

Για όσους δεν επιθυμούν να μετακινηθούν με τα προσωπικά τους αυτοκίνητα θα υπάρχει οργάνωση μαζικής μεταφοράς με λεωφορεία.

(Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τους προέδρους των χωριών).