ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, ΣΥΡΙΖΑ & ANTIGOLD

 

afisa beyond europe gr1439212721Με ανακοίνωσή του το BEYOND EUROPE (Διεθνές Αντιεξουσιαστικό Δίκτυο) – Αντιεξουσιαστική Κίνηση -, την οποία ανακοίνωση αναπαράγει το left.gr (εδώ), μας θυμίζει τα έκτροπα της 23ης Αυγούστου, καταφέρεται κατά της εκκλησίας και εκθειάζει την κυβέρνηση Τσίπρα που έκλιεσε την επένδυση. Διαβάστε ένα δείγμα:

«Έφτασε μάλιστα [Σ.Σ. η εταιρεία] στο σημείο να καθαγιάσει τις δραστηριότητες της συνάπτοντας συμμαχία και με την πρόθυμη Εκκλησία της Ελλάδας δίνοντας ιερότητα στη λησταρχική σχέση του κέρδους με τη φύση και την κοινωνία. Στην ίδια γραμμή αγιότητας κινούνται και η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων που έχουν ονομάσει τη λεηλασία δηλαδή κρέας, ανάπτυξη δηλαδή ψάρι.

[…] Όμως υπάρχει κάτι το οποίο δεν πρέπει να ξεχάσουν ποτέ: Το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού μετά από μια περίοδο καμπής, ως απόρροια της ελπίδας και των υποσχέσεων για μια θεσμική διευθέτηση, έδειξε πως είναι ζωντανό γράφοντας μια ακόμη σελίδα στην ιστορία των κινημάτων. Αποτύπωμα αυτής της κινηματικής ανάκαμψης ήταν η πορεία στις 23 Αυγούστου που έφτασε μέχρι το εργοτάξιο εξόρυξης στις Σκουριές.

Το διεθνές αντιεξουσιαστικό δίκτυο Beyond Europe, επιτροπές κατοίκων αλλά και πλήθος αλληλέγγυων από όλη την Ευρώπη βρέθηκαν στο βουνό ως οργανικά κομμάτια του antigold κινήματος. […] Η κυβέρνηση Τσίπρα όταν εξάγγειλε την αναστολή των εργασιών στις Σκουριές, νιώθοντας την ανάσα της πηγαίας δυναμικής των από κάτω και αυτή η ανάσα είναι η ίδια αναπνοή ενός κινήματος που έδωσε μεγάλες μάχες με την κοινωνία και τις κέρδισε».

Το ξέραμε πως οι αντιεξουσιαστές είναι «οργανικό κομμάτι του antigold κινήματος», αλλά τώρα το ομολογούν και οι ίδιοι… Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα εξουσίας πλέον, να συμπορεύεται με αντιεξουσιαστές, είναι το λογότερο παράξενο… Βέβαια, είναι γνωστό πω ςο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει πως είναι άλλο ένα συστημικό κόμμα εξουσίας και οι αντιεξουσιαστικοί λεονταρισμοί του ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν, ούτε οι antigold, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως δεν θέλουμε τους αντιεξουσιαστές στη ζωή μας… Δεν τους θέλουμε στον τόπο μας… Δεν θέλουμε να τους βλέπουμε ούτε ζωγραφιστούς…