ΤΩΡΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ»!!!

imgres

Σε εκκένωση του πέτρινου δημοτικού σχολείου Στρατονίκης και απαγόρευση διέλευσης δίπλα από το κτίριο προχώρησε ο δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, μετά από έκθεση επικινδυνότητας της πολεοδομίας. Ως πιθανή αιτία των βλαβών, μάλιστα, θεωρείται από τον δήμο και η λειτουργία του μεταλλείου της περιοχής!!!

«Κατόπιν αυτοψίας που διενήργησε η πολεοδομία του δήμου μας, διαγνώστηκε η επικινδυνότητα -από δομική και στατική άποψη- του πέτρινου διδακτηρίου, το οποίο ευρίσκεται στο κέντρο του οικισμού Στρατονίκης και στεγάζει το σχολικό συγκρότημα του δημοτικού σχολείου. Στο πλαίσιο της σχετικής έκθεσης επικινδύνου κατασκευής, που συντάχθηκε από την υπηρεσία και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των περιοίκων, διατάχθηκε η άμεση εκκένωση του πέτρινου διδακτηρίου Στρατονίκης […]», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Αριστοτέλη

Στην έκθεση αυτοψίας, σύμφωνα με το δήμο, επισημαίνεται ότι «…το γεγονός της λειτουργίας του μεταλλείου της περιοχής μπορεί να αποτελεί επίσης πιθανό αίτιο των εντοπισμένων βλαβών στις ανωτέρω περιγραφόμενες κατασκευές, ενώ δεν αποκλείεται η πιθανότητα μεγέθυνσης αυτών, λόγω των υπόγειων στοών που έχουν διανοιχτεί και εξακολουθούν ενδεχομένως να επεκτείνονται εντός και πλησίον του οικισμού».

Βλέπετε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πέφτει το… αρχαίο πετρόκτιστο κτίριο λόγω παλαιότητας… Φταίνε τα μεταλλεία… Ή μάλλον δεν φταίνε τα μεταλλεία, αλλά «μπορεί να αποτελούν πιθανό αίτιο»!!! και «δεν αποκλείεται η πιθανότητα μεγέθυνσης των βλαβών», λόγω των μεταλλείων…

Διαβάζουμε στην ίδια ανακοίνωση πως «Η δημοτική αρχή, από την αρχή της θητείας της, απέδειξε ότι είναι αποφασισμένη να αναδείξει το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση και να ασχοληθεί με την αντιμετώπισή του και την προστασία των περιουσιών (δημοτικών και ιδιωτικών). Για το σκοπό αυτό με τη υπ’ αριθμ. 98/2015 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το ΑΠΘ για τη διερεύνηση του φαινομένου των επιφανειακών διαρρήξεων στη τοπική κοινότητας Στρατονίκης».

Ειλικρινά θα έχει πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε σε ποιους καθηγητές του ΑΠΘ πήγε η μελέτη… Δεν πιστεύω να πήγε στους…. ημετέρους….