ΕΛΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΗ ΠΕΣΑΝΕ….

 

68c92-img_0352

«SOS-EΠΕΙΓΟΝ

ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΝΕΒΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ…»

Αναστέναξαν τα social media από τις επικλήσεις των «αγωνιστών του δεκαήμερου», οι οποίοι ανέβηκαν σήμερα στο βουνό και έκλεισαν τον δρόμο που συνδέει το εργοστάσιο με τον χώρο του open pit, στη λογική του «είμαστε η αριστερά, ότι θέλουμε κάνουμε…». Η αστυνομική παρουσία ήταν μεγάλη με ΜΑΤ και άνδρες της ασφάλειας οι οποίοι προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές. Οι υπόλοιποι «αγωνιστές» έμειναν εγκλωβισμένοι από κλοιό ΜΑΤ στα πρανή του δάσους και τα κινητά πήραν φωτιά, από τις επικλήσεις για ενισχύσεις… Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Πολυγύρου.

Οι διαδηλωτές, αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, να μείνουν μέχρι το βράδυ στο σημείο και καλούν σε στήριξη για να συνεχιστεί το κλείσιμο του δρόμου. Έβγαλαν και «αγωνιστική» ανακοίνωση, με υπογραφή «Συνέλευση Αγωνιστικού Δεκαημέρου» !!!, στην οποία σε άψογα Λενινιστικά επαναλαμβάνουν τα «αγωνιστικά» τσιτάτα των απανταχού antigold…

«Σαν κράτος εν κράτει, η χρυσοθηρική Eldorado Gold συνεχίζει αδιάκοπα το εγκληματικό της έργο και προχωράει στην ολοκλήρωση των υποδομών της, περιφρονώντας τον παράνομο και ανήθικο χαρακτήρα αυτών των ενεργειών. Σύντομα σκοπεύουν να ξεκινήσουν την εξόρυξη, μαζί με τα ολέθρια αποτελέσματα που έχει για το οικοσύστημα. Στο 10ήμερο στις Σκουριές ήρθαμε σε επαφή αφενός με την ομορφιά της ζωής στη φύση κι αφετέρου με την ανεπανόρθωτη καταστροφή της στο βωμό του κέρδους.

Ελεύθεροι από τις αυταπάτες της νομικής ή της κυβερνητικής οδού, έχουμε συνείδηση ότι ο δυναμικός, αδιαμεσολάβητος αγώνας αποτελεί τη λύση ενάντια στη δολοφονική εξόρυξη και τον δρόμο προς την αυτοδιαχείριση της ζωής μας».

Καταλάβατε, έτσι;… Μη συνεχίσω…