ΧΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ “ANTIGOLD” – O ΔΗΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ?

vvvv31-thumb-large

Οργανωτικός οργασμός επικρατεί στις τάξεις του συντονιστικού της Ιερισσού ενόψει του 1ου διεθνούς camping που διοργανώνεται από τις 18 – 25 του τρέχοντος μηνός.

Ακούγεται, ότι οι διοργανωτές ποντάρουν στην έλευση τουλάχιστον 1.000 Ευρωπαίων πράσινων “antigold” για να μπορέσει η διοργάνωση να κριθεί οργανωτικά και επικοινωνιακά πετυχημένη. Το αν η παρουσία τους θα είναι ουσιαστική και για τους τοπικούς επιχειρηματίες αυτό έρχεται σε 2η μοίρα.

Αυτό που απασχολεί επίσης έντονα τους διοργανωτές είναι πως θα επιμεριστούν τα μεγάλα έξοδα της εβδομαδιαίας συνάθροισης “οικολόγων” στην Ιερισσό, έτσι ώστε να μην λείψει τίποτα από όλους αυτούς που θα έρθουν να “υποδυθούν” το ρόλο της τοπικής κοινωνίας που δήθεν αντιτίθεται στην αρχαιότερη παραγωγική δραστηριότητα της ΒΑ Χαλκιδικής, που δεν είναι άλλη από τη μεταλλευτική.

Για παράδειγμα αναζητείται “χορηγός” για τις χημικές τουαλέτες που απαιτούνται να εγκατασταθούν συν τα αναλώσιμα υλικά (πχ. χαρτιά υγείας, βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά).

Ακούγεται, ότι ο κλήρος θα πέσει μάλλον στο γενναίο δήμο και φίλα προσκείμενο προς το συντονιστικό, που ήδη είναι πάρα πολύ ζορισμένος οικονομικά.

Την ίδια στιγμή συσσωρεύονται οι ανάγκες αλλά και τα παράπονα των χιλιάδων δημοτών ακόμη και της Ιερισσού για τους τεράστιους όγκους σκουπιδιών που παρατηρούνται σε αρκετά σημεία του δήμου μεσούσης μάλιστα της τουριστικής σεζόν και με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Ως γνωστόν, ο δήμος λειτουργώντας… προληπτικά ανακοίνωσε ότι λόγω capital control δεν είναι εφικτός ο συχνός εφοδιασμός των απορριμματοφόρων του με καύσιμα από τον μόνιμο προμηθευτή του και γι’ αυτό είχε ζητήσει την κατανόηση των δημοτών ως προς την αδυναμία από μέρους του της συχνής αποκομιδής των  σκουπιδιών.

Για να δούμε λοιπόν θα αναλάβει τα έξοδα ο δήμος για τις χημικές τουαλέτες των “antigold” campingnistas, τη στιγμή που αδυνατεί επί του παρόντος να διαχειριστεί αποτελεσματικά την αποκομιδή των απορριμμάτων των δημοτών του;

Οι “antigold” πάνω απ’ όλους και όλα;

http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 4/08/2015