Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ…

lidl_1

Κοντεύουμε να κλείσουμε εβδομάδα από τη στιγμή που έγινε γνωστό τα νέα κρούσματα κοινωνικού ρατσισμού από “antigold” εναντίον γυναικών από το Στρατώνι που εργάζονται σε σούπερ μάρκετ στην Ιερισσό και καμία δήλωση καταδίκης και διαμαρτυρίας από κανέναν. Ούτε από το δήμο, ούτε από τους βουλευτές του νομού, ούτε από την εταιρεία που εργάζονται οι 3 Στρατωνίσιες.

Και δε φτάνει μόνο αυτό. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ενημερώθηκαν εξωδίκως από την εργοδοσία τους ότι πρέπει να φύγουν από το συγκεκριμένο υποκατάστημα και να πάνε να εργαστούν σ’ άλλο υποκατάστημα της αλυσίδας στην Χαλκιδική. Σε αντίθετη περίπτωση θα απολυθούν!!!

Τι γίνεται εδώ; Συμφωνεί το top management της συγκεκριμένης γερμανικής εταιρείας με τις πρακτικές “antigold” και θυσιάζει 3 εργαζόμενες, επειδή αυτές οι γυναίκες είναι από το Στρατώνι και έχουν συζύγους που εργάζονται στα μεταλλεία και αυτό δεν αρέσει ή απαγορεύεται στο νοσηρό μυαλό κάποιων θερμοκέφαλων;

Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ο κοινωνικός ρατσισμός αντιμετωπίζεται όπως η αύξηση του ΦΠΑ στις τιμές των προϊόντων στα ράφια.

Δηλαδή απορροφητικά και μόνο… Είναι ανατριχιαστικό μόνο ως σκέψη. Πόσο μάλλον ως εφαρμογή.

http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 22/07/2015