ΖΟΥΜΠΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ… CR Index

λήψη

Ο… αντικειμενικός (για τον ΣΥΡΙΖΑ) ραδιοσταθμός και ιστότοπος stokokkino.gr, έχει αναρτήσει ένα άρθρο στο οποίο καταφέρεται εναντίον του θεσμού των βραβείων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Ως γνωστός οτιδήποτε έχει τη λέξη «εταιρεία» ή κάποιο συνθετικό της, φέρνει αλλεργία στις ορδές των κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, για τους οποίους αναξιοπαθούντες είναι μόνο οι απολυμένοι από το δημόσιο, και όσοι απολυμένοι ιδιωτικών εταιρειών έχουν συνδικαλιστεί σε στιλ καθαρίστριες ΥΠΟΙΚ και βολεύουν με τους αγώνες τους το κόμμα, όπως οι απολυμένοι της Coca Cola…

Έτσι στράβωσαν για το βραβείο της Ελληνικής Χρυσός, τη Bronze διάκρισή της, για το κοινωφελές της έργο, και τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της:

Όπως εξηγεί η κα Αναγνωστοπούλου, συντονίστρια στο Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, το οποίο απένειμε τα βραβεία  για τη διαδικασία αξιολόγησης, οι εταιρείες καλούνται να προσκομίσουν στοιχεία στη βάση ενός ερωτηματολογίου το οποίο έχει διαμορφωθεί από το Business in the Community (BITC) στο Λονδίνο. Στη συνέχεια ανεξάρτητοι αξιολογητές του Ινστιτούτου εξακριβώνουν την ακρίβεια των στοιχείων που έχουν προσκομιστεί και βαθμολογούν τις εταιρείες, κατατάσσοντάς τες στις διάφορες βαθμίδες. Το Ινστιτούτο μάλιστα έχει εισαγάγει ως εργαλείο το CR Index (Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης), το οποίο αναπτύχθηκε από το Business in the Community το 2002, σε συνεργασία με αναλυτές του City of London και εκπροσώπους επιχειρήσεων, μέσω μίας σειράς διαβουλεύσεων και εργαστηρίων στα οποία συμμετείχαν περισσότερες από 80 εταιρείες, καθώς και άλλα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη. Ο Δείκτης Εταιρικής ευθύνης θεωρείται ως το πιο αναγνωρισμένο εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης των εταιρειών ως προς τις επιδόσεις τους σε θέματα ΕΚΕ, με βάση διεθνή κριτήρια. Στην Ελλάδα το CR Index αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία, σε συνεργασία με το BITC.

Έσπευσε όμως ο αγωνιστής-δήμαρχός μας Ζουμπάς, να κάνει δήλωση και να τα αμφισβητήσει όλα αυτά…

«Έχω την εντύπωση ότι αυτά τα βραβεία είναι Γιάννης κερνάει-Γιάννης πίνει. Μόνοι τους συνεδριάζουν, μόνοι τους βραβεύονται» [!!!], ήταν το βαρυσήμαντο σχόλιο Ζουμπά στο www.stokokkino.gr. «Αυτό που έκανε η Ελληνικός Χρυσός δεν έχει καμία σχέση με την εταιρική ευθύνη, παρά μόνο στην προσπάθειά της να εξαγοράσει την τοπική κοινωνία έκανε κάποιες δράσεις και δωρεές προς συλλόγους και προς την προηγούμενη δημοτική Αρχή. Εμείς έχουμε καταγγείλει αυτή την πρακτική ως εξαγορά συνειδήσεων και έχουμε διακόψει κάθε δοσοληψία με την εταιρεία. Η Ελληνικός Χρυσός καλά θα έκανε να ασκήσει την εταιρική της ευθύνη λειτουργώντας στο πλαίσιο της νομιμότητας και για την προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να μην εκτίθεται από τις εκθέσεις των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος που έχουν έρθει στη δημοσιότητα», καταλήγει ο κ. Ζουμπάς.

Άρα κατά Ζουμπά, επειδή ο δήμος με την εκλογή Μίχου σταμάτησε να δέχεται τις χορηγίες της Ελληνικής Χρυσός για καθαρά επικοινωνιακούς (antigold) λόγους, καταστράφηκε η πολιτική εταιρικής ευθύνης της… Λες και το μόνο κοινωνικό έργο της Ελληνικός Χρυσός ήταν η χορηγία προς τον Δήμο…

Πόσο πιο παρωπιδικός  μπορείς να γίνεις; (Μην ξεχάσω, το άρθρο έσπευσε να το αναρτήσει και ο Τόλης στο περιπτεράκι του…)