#SKOURIES: Ο Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Κ. ΙΓΓΛΕΖΗ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ…

lafazanis_0

Αναδημοσιεύουμε ανάρτηση από το politesaristoteli.blogspot, της 4/06/2015

«Απόλυτα συντροφικά λειτούργησε  ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη χθεσινή συνάντηση του με εκπροσώπους των “antigold” στο ΥΠΑΠΕΝ μεταξύ αυτών και την βουλεύτρια Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη.

Ο υπουργός επιχείρησε να στρογγυλέψει τη δήλωση, που έκανε προχθές η κυβερνητική βουλεύτρια στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ “Στο Κόκκινο 105,5” και η οποία εξέθεσε στο πανελλήνιο την ιδεοληπτική εμμονικότητα και τον παραλογισμό της κυβέρνησης σχετικά με την μεταλλευτική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική.

Ο κ. Λαφαζάνης ενταγμένος και αυτός στο πνεύμα της «δημιουργικής ασάφειας» που χρησιμοποιείται πυκνά συχνά από αρκετά μέλη της κυβέρνησης μίλησε για κινήσεις εκ μέρους της πολιτείας προς αυτό το ζήτημα με «όρους αποτελεσματικότητας».

Επιχείρησε έτσι να καλύψει το μούδιασμα και την αμηχανία που προκάλεσε στην αντιμεταλλευτική συνιστώσα της κυβερνώσας παράταξης ο αυθορμητισμός και η ειλικρίνεια της Κατερίνας Ιγγλέζη περί διαρκούς προσπάθειας να βρεθεί τρόπος για να σταματήσει η επένδυση χωρίς να αποζημιώσει την επενδύτρια εταιρεία.

Παραδεχόμενη όμως έτσι παράλληλα, τόσο την απόλυτη νομιμότητα του έργου, όσο και την μακάρια ελαφρότητα όσων συμβουλεύουν την ίδια και το ΥΠΑΠΕΝ ότι η ματαίωση του είναι μια τόσο απλή ιστορία όσο το πάτημα ενός κουμπιού…

Αφού ξεπέρασε έτσι αυτόν τον κάβο ο πάλαι ποτέ «πατέρας όλων των εργαζομένων» δεν παρέλειψε να πετάξει τη κακία τους προς τους εργαζόμενους στα μεταλλεία χαρακτηρίζοντας τους «σιδερένια φτέρνα» της εταιρείας.

Καμία έκπληξη. Είναι γνωστό πλέον πως η «νόσος της καρέκλας» δεν κάνει διακρίσεις σε δεξιούς και αριστερούς που τυγχάνει να λαμβάνουν αξιώματα στο διάβα της πολιτικής καριέρας τους.

Τέλος,ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε να συνεχιστούν οι προσπάθειες του «κινήματος» σε πιο ειρηνικούς τόνους γιατί αυτό όπως είπε το φιλοπολεμικό κλίμα βοηθάει την Eldorado και τους σκοπούς της.

Όχι δεν έδειξε τον κ. Λαφαζάνη να τον απασχολεί, αν το ρίξιμο των πολεμικών τόνων και ιαχών από την πλευρά των πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας ωφελούν τόσο την τοπική κοινωνία όσο και την οικονομία της καθώς μπήκαμε αισίως στη νέα τουριστική σεζόν. Η “Eldorado” είναι το πρόβλημα του ή τους…

Αυτά όμως να τα θυμόμαστε και να μην τα ξεχνάμε όταν κάποιοι παριστάνουν τους υπέρμαχους, τους προστάτες ή τους θεμελιωτές της κοινωνικής ενότητας στη ΒΑ Χαλκιδική».