ΤΟΛΗΣ: «ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ…»

maxresdefault

Όπως μας αποκαλύπτει ο κος Τόλης, την Παρασκευή 24 Απριλίου συμμετείχε στο 5ο Διεθνές Φόρουμ «Mineral Resources in Greece» το οποίο κατά την προσωπική του γνώμη είναι «ένα συνέδριο όπου οι άνθρωποι της εξορυκτικής βιομηχανίας λένε κάθε χρόνο τα ίδια ακριβώς πράγματα για να τα ακούνε μόνο οι ίδιοι, λογαριάζοντας πάντα χωρίς τον ξενοδόχο που δεν είναι άλλος από τις τοπικές κοινωνίες που τους χαλάνε τα σχέδια».

Άρα, κατά τον Τόλη, οι τοπικές κοινωνίες έχουν ιερό καθήκον να χαλάνε τα σχέδια της εξορυκτικής βιομηχανίας. Θα περίμενα να ακούσω κάτι τέτοιο από κάποιον άξεστο κουκουλοφόρο ακτιβιστή οικολόγο, αλλά από έναν μηχανικό…

Ο Τόλης συνεχίζοντας την ανάρτησή του, ομολογεί εμμέσως πως η μοναδική πιθανότητα του antigold κινήματος είναι πλέον ο ΥΠΑΠΕΝ Λαφαζάνης και οι …δύσκολες ασκήσεις που βάζει με τις επιστροφές μελετών και προσαρτημάτων. Και πως ελπίζει να μην προλάβει η Ελληνικός Χρυσός να απαντήσει στις τελευταίες αιτιάσεις που συνόδευαν την επιστροφή των προσαρτημάτων των μελετών του Μαντέμ Λάκκου και του Στρατωνίου.

Αυτές είναι οι ελπίδες του antigold κινήματος, το οποίο από ένα «κίνημα λαού» εναντίον στο κατεστημένο που διαφημιζόταν μέχρι και πριν από λίγους μήνες, κατάντησε ένα κίνημα προσκολλημένο στους υπουργούς ΠΑΠΕΝ ως μοναδική του ελπίδα να το δικαιώσουν με την σταλινική τους από-αναπτυξιακή τους πολιτική, αφού –κατά γενική ομολογία–, έχασε πια το λαϊκό έρεισμα (που νόμιζε πως είχε) στην ΒΑ Χαλκιδική.