Ο ΜΑΓΟΣ ΤΗΣ JUNK SCIENCE: «Δρ ΑΡΙΚΑΣ THE GREAΤ»

 

iStock_000016753734XSmall

Με ανάρτησή του στο Παρατηρητήριο (που αλλού;) ο γνωστός από τα παλιά antigold κος Αρίκας, με τον βαρύγδουπο τίτλο «Υφηγητής Ινστιτούτου Ορυκτολογίας–Πετρογραφίας Πανεπιστημίου Αμβούργου», μας πληροφορεί πως την Τρίτη, 28 Απριλίου 2015, μαζί με έναν ανταποκριτή της γνωστής γερμανικής εφημερίδας «DIE ZEIT» και με ξεναγό τον ορυκτολόγο κ. Γιάννη Βεργίνη, κάτοικο Ιερισσού και γνώστη των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της Β.Α. Χαλκιδικής, επισκέφτηκε τις Σκουριές.

Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει να μας διαφωτίσει «στην παρούσα έκθεση τις δικές μας εντυπώσεις σχετικά με το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στις Σκουριές από την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»

Μας πληροφορεί λοιπόν πως «με την συγκατάθεση της προηγούμενης και την ανοχή της σημερινής κυβέρνησης, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα αφ’ ότου άρχισαν οι εργασίες διάνοιξης του ορυχείου (open pit), του χώρου εγκαταστάσεων του εργοστασίου εμπλουτισμού και των χώρων απόθεσης εξορυκτικών αποβλήτων, προέκυψε ένα αποτρόπαιο θέαμα της περιβαλλοντικής καταστροφής (εκχέρσωση δασών, εκτεταμένες χωματουργικές εργασίες, βίαιη αλλαγή του φυσικού ανάγλυφου, αλλαγή της ποσότητας και ποιότητας του υδατικού συστήματος)». Ο άνθρωπος είναι μάγος και κακώς η Ελληνική κυβέρνηση δεν τον χρησιμοποιεί… Με μια επίσκεψη στον χώρο κατάλαβε πως έχουμε «αλλαγή της ποσότητας και ποιότητας του υδατικού συστήματος»… Μπράβο… Αυτή είναι επιστήμη!!!

Γνώστης και της νομικής επιστήμης προφανώς, σημειώνει πως «μέρος των εργασιών αυτών εκτελούνται παράνομα, χωρίς τις προαπαιτούμενες άδειες». Επίσης ισχυροποιεί τα επιχειρήματά του με τη χρήση εκφράσεων όπως «προφανώς με σκοπό» και «φαίνεται ότι»

Έτσι διαπιστώνει πως: «Η καναδική ELDORADO GOLD προωθεί τις χωματουργικές εργασίες με μανιώδη γρήγορο ρυθμό, χρησιμοποιώντας μεγάλο μηχανοκίνητο δυναμικό, προφανώς με σκοπό να επιφέρει τετελεσμένα γεγονότα και να δυσκολέψει τυχόν παρεμβάσεις των αρμοδίων υπουργείων. Κατά τη διάνοιξη του ορυχείου μετακινούνται μεγάλες μάζες εδαφών και πετρωμάτων. Οι εργασίες προχωρούν επίσης σε βάθος και φαίνεται ότι ξεκίνησε ήδη συστηματικά η επιδιωκόμενη εξόρυξη

Τι λέτε… Ξεκίνησε η εξόρυξη; Ούτε εμείς δεν το γνωρίζαμε… Και προφανώς δεν το γνωρίζει ούτε η ίδια η εταιρεία…