Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ & ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΓΙΑ… ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!!!

ceedc95046899e54949494752307e2fa_L

Στοπ και στην κατασκευή μονάδας βιομάζας στη Θέρμη, την οποία σχεδιάζει ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης. Με τροπολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη ανατρέπονται οι σχεδιασμοί Μελισσανίδη για αποθήκευση καυσίμων και διαχείριση πετρελαιοειδών στις πρώην εγκαταστάσεις της BP, τις οποίες είχε αγοράσει προ διετίας ο επιχειρηματίας στη Δραπετσώνα. Πάγωμα για περιβαλλοντικού λόγους μιας επένδυσης ανά μήνα μετρά ήδη στο κυβερνητικό ημερολόγιο του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Πρωτοφανή και αντίθετη προς τη συνταγματική αρχή της ισονομίας και ισοπολιτείας , χαρακτηρίζει τη στάση του κ. Λαφαζάνη ο κ. Σαλαγκούδης, υποστηρίζοντας  ότι διαχωρίζει τις επενδύσεις που σχεδιάζει η εταιρεία του από τις υπόλοιπες ομοειδείς στην ελληνική επικράτεια. Αφήνει μάλιστα να εννοηθεί ότι η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου θα επηρεάσει 30 εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων που έχουν δοθεί για αντίστοιχα έργα από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις. «Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Αντί να λαμβάνει αποφάσεις και να υλοποιεί την ανάπτυξη του τόπου, ο υπουργός τη θάβει», σχολιάζουν στελέχη της εταιρείας που βρίσκεται στο τελικό στάδιο περιβαλλοντικής αδειοδότησης των δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρισμού από αεριοποίηση βιομάζας στις περιοχές Βασιλικά και Λακκιά (498 kW έκαστη) του Δήμου Θέρμης.

Αν οι δηλώσεις Λαφαζάνη είναι μία φορά σκληρές για την επένδυση του πρώην υφυπουργού, άλλο τόσο σκληροί είναι και οι χειρισμοί του στην υπόθεση του χρυσού, χωρίς καμία προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης, που καταδεικνύει τη σταθερή αντίθεση της κυβέρνησης στην υλοποίηση του έργου. Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι η στάση του κ. Λαφαζάνη υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συμβιβασμού. Εκείνο που αναζητά είναι να περιορίσει στο μέτρο που είναι δυνατό τις συνέπειες αν στραφεί η εταιρεία εναντίον της Πολιτείας εξαιτίας της ακύρωσης του έργου , αναφέρουν. Το τελευταίο επεισόδιο στο δικαστικό σίριαλ με τον χρυσό είναι η αποστολή εξωδίκου από τους εργαζομένους προς το υπουργείο, με το οποίο ζητούν να σταματήσει να κωλυσιεργεί τους ελέγχους και να ξεκαθαρίσει το τοπίο της επένδυσης.

[ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ _ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, 03/05/2015]