ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΤΗΝ ΙΓΓΛΕΖΗ…

igglesi_katerina_0

Είπα κι εγώ… Καιρό είχε να ξεμυτίσει η κα Ιγγλέζη… Τώρα που επιστράφηκαν τα προσαρτήματα των μελετών του Μαντέμ Λάκκου δεν θα βγει να πει καμιά εξυπνάδα; Και όπως πάντα η βουλεύτρια της καρδιάς μας δεν μας απογοήτευσε…

Τι μας λέει λοιπόν; Ως γνωστόν, για όσους δεν είναι ενήμεροι, οι κύριες παρατηρήσεις του ΥΠΑΠΕΝ έχουν να κάνουν με τα εξής:

1: Έχει καθυστερήσει η δοκιμή σε ημιβιομηχανική κλίμακα της μεθόδου flash smelting

  1. Κάποια σημεία έχουν μεταφερθεί αυτούσια από την αγγλική γλώσσα από την περιγραφή της μεθόδου που προμήθευσε η Φινλανδική εταιρεία Outotec που έχει την τεχνογνωσία.
  2. Εντοπίστηκαν κάποια σχέδια χωρίς υπογραφές από τους συντάξαντες μηχανικούς…

Τι βρήκε να πει ρε παιδιά, η Ιγγλέζη; Αν έχετε το θεό σας:

«Σε τρία χρόνια δεν κατάφερε να μεταφράσει στα ελληνικά βασικά σημεία των μελετών της και επίσης ποια σοβαρή εταιρεία θα κατέθετε μελέτες χωρίς την υπογραφή διπλωματούχων μηχανικών;».

Να σχολιάσω;… δεν νομίζω ότι χρειάζεται…

Όσο για το «καυστικό» της (όπως φαντασιώνεται) σχόλιο για τη δοκιμή, «Ξέχασε να εκτελέσει το πρόγραμμα δοκιμών σε ημιβιομηχανική κλίμακα. Προσπαθεί να εξαπατήσει το Δημόσιο και να του υφαρπάξει έσοδα με μη εφαρμόσιμη μέθοδο Μεταλλουργίας.», να θυμίσουμε στην κα Ιγγλέζη πως αν οι μελέτες είχαν εγκριθεί και η υλοποίηση είχε προχωρήσει με το χρονοδιάγραμμα που κατατέθηκε, θα υπήρχε ήδη η υποδομή για την δοκιμή ημιβιομηχανικής κλίμακας…

Όλα τα άλλα, είναι λόγια του αέρα… Ειδικά η διαφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ, για να γλύψουμε και λίγο το κόμμα: «Η μεγάλη ατυχία για την εταιρεία και τύχη για την Χαλκιδική ήταν ότι η εκπνοή της τριετούς προθεσμίας συνέπεσε με την αλλαγή της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει όλα τα νόμιμα μέσα για την διασφάλιση της υγείας των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος».

Πω, πω… Ευτυχώς, ρε παιδιά… Ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ… Τι θα παθαίναμε αν δεν ερχόταν, ε;