ΘΑ ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ;

10955198_10203093297164596_604989511903935401_n

Το Ε’ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 1449/2015 απόφασή του έκρινε ότι με μη νόμιμη αιτιολογία απορρίφθηκε από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας το αίτημα της «Ελληνικός Χρυσός» για «την έγκριση παρέκκλισης» κατασκευής εργοστασίου εμπλουτισμού μεταλλευμάτων στις Σκουριές.
Το ΣΤΕ αποφάνθηκε ότι για την ανέγερση βιομηχανικών μονάδων και άλλων υποστηρικτικών της μεταλλευτικής εκμετάλλευσης εγκαταστάσεων, που χωροθετούνται μέσα στην μεταλλευτική παραχώρηση (όπως είναι στην συγκεκριμένη περίπτωση η μονάδα εμπλουτισμού των μεταλλευμάτων) δεν ισχύουν οι διατάξεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, ούτε και το Προεδρικό Διάταγμα του 1985 «περί ελάχιστου προσώπου γηπέδου επί κοινοχρήστου δρόμου», αλλά αποκλειστικά η σχετική διάταξη του Μεταλλευτικού Κώδικα (άρθρο 161 παράγραφος 2). Η διάταξη αυτή του Μεταλλευτικού Κώδικα αναφέρει ότι για την ανέγερση εργοστασίων που εξυπηρετούν την εκμετάλλευση και την επεξεργασία μεταλλευμάτων, μέσα στον μεταλλευτικό χώρο, απαιτείται άδεια της πολεοδομικής αρχής, η οποία όμως χορηγείται «κατά παρέκκλιση των διατάξεων της κείμενης πολεοδομικής νομοθεσίας».
Τι θα ακολουθήσει τώρα; Θα κάνει το αποτυχημένο υπουργικό δίδυμο Λαφαζάνης και Τσιρώνης επίδειξη δύναμης και θα αγνοήσουν επιδεικτικά την απόφαση; Και τελικά ΠΟΣΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ; Έχουμε γίνει ρεντίκολο όλης της Ευρώπης. Μια επένδυση για την οποία χρειάστηκαν 8 χρόνια να πάρει έγκριση περιβαλλοντικών όρων, και η οποία έχει κερδίσει όλες τις προσφυγές εναντίον της στο Ανώτατο Δικαστήριο του Κράτους, καθυστερεί επειδή χρησιμοποιήθηκε ως προεκλογικό πυροτέχνημα από την παρούσα κυβέρνηση… Η εγωπάθεια ενός αριστερού κόμματος υπεράνω όχι μόνο του δικαιώματος στην εργασία 2.000 εργαζομένων, αλλά και του εθνικού συμφέροντος… Μπράβο…
Όντως, πρώτη φορά αριστερά… Δεν τάχαμε ξαναδεί αυτά…