ΠΑΙΔΕΣ… ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ…

mineme

Το μπλογκ Financial Press έχει αναρτήσει ένα σχόλιο με τίτλο «Η “Ελληνικός Χρυσός” απειλεί με 2.000 απολύσεις» !!!

Μήπως, λέω, μήπως θα πρέπει μια συγκεκριμένη φουρνιά «δημοσιογράφων» να περάσει από μια σχολή δεοντολογίας και ορθής δημοσιογραφίας; Όπως έχουμε επανειλημμένως γράψει, δεν μπορεί ο καθένας να δηλώσει γιατρός, γεωπόνος, αστυνόμος, δικηγόρος, μηχανικός ή οδοντίατρος, αλλά μπορεί –στην κυριολεξία–, ο καθένας να δηλώσει δημοσιογράφος… Έτσι πήραν την ανάρτηση από εδώ και την «διασκεύασαν» όπως ήθελαν (υπέρ τους), χωρίς να αναφέρουν ούτε την πηγή!!!

Δηλαδή ποιο σκοπό εξυπηρετείς με αυτή την κίνηση; Κοιτάζοντας το περιεχόμενο του μπλογκ σου, διακρίνω πως δεν είναι ακραιφνώς φιλοκυβερνητικό… Προσπαθείς να κρατήσει ισορροπίες… Έτσι, τι θέλεις να πετύχεις με έναν τόσο κραυγαλέα άστοχο τίτλο σε κλεμμένο άρθρο; Αυτό που καταφέρνεις είναι να επισύρεις σχόλια όπως το πόσο ανενημέρωτος είσαι, για το πόσο επιδερμικά ασχολείσαι με τα θέματα που θίγεις, και να θέσεις υπό αμφισβήτηση τη σοβαρότητα του μπλογκ σου.

Ας δούμε τι γράφεις, λοιπόν:

«Τελεσίγραφο μέχρι τέλος του Απριλίου έχει δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες [σύμφωνα με ποιες πληροφορίες;], η διοίκηση της Eldorado Gold Ελληνικός Χρυσός στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πάρει πίσω την ανάκληση για επανέλεγχο δύο αδειών για το υπό κατασκευή εργοστάσιο εμπλουτισμού που κατασκευάζει στις Σκουριές.

Στην περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο, η Eldorado Gold προειδοποιεί ότι θα βγάλει σε διαθεσιμότητα το σύνολο των εργαζομένων (περί τους 2.000), [ασχολούμαστε με το θέμα καθημερινά και τέτοια προειδοποίηση δεν είδαμε πουθενά… Εσύ που την είδες, θα μας πεις;] που απασχολούνται στα μεταλλεία, απόφαση από την οποία θίγονται και άλλοι περίπου 5.000 έμμεσοι συνεργάτες.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν [τι πληροφορίες βρε τζιμάνι… Μέχρι και αφίσες έχουν βγει] ότι στα μέσα του μήνα (16-17 Απριλίου) ετοιμάζονται να κατέβουν οι εργαζόμενοι των μεταλλείων (περί τα 80 λεωφορεία), για την πρώτη μεγάλη κινητοποίηση – διαμαρτυρία εναντίον της νέας κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές Μαρτίου η Eldorado Gold είχε συνάντηση με τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Λαφαζάνη, ο οποίος έχει ταχθεί κατά της επένδυσης του χρυσού στην Χαλκιδική»  κ.λπ., κ.λπ..

Όλη η διασκευασμένη ανάρτηση εδώ και η original εδώ.