ΟΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΝ) ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΓΙΑ «ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ» !!!

IMG_1687

Η ογκώδης σημερινή διαδήλωση των 5.000 έως 7.000 ανθρώπων, σύμφωνα με εκτιμήσεις, είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά. Και αυτό με δεδομένο ότι πρόκειται για εκδήλωση που δεν διοργανώνεται από κομματικά μέλη ή υπαλλήλους του Δημοσίου που πλήττονται από κυβερνητικά μέτρα, αλλά από εργαζόμενους μίας ιδιωτικής εταιρείας.
Η διαδήλωση αυτή μάλλον προκαλεί αμηχανία στο ΣΥΡΙΖΑ του οποίου στελέχη το 2003 είχαν βρεθεί στο πλευρό των μεταλλωρύχων στην τότε πολυήμερη απεργία πείνας λόγω της πτώχευσης της εταιρείας TVX Hellas.
«Mπήκαμε στο 2003 και αυτό που σφραγίζει την κυβερνητική πολιτική είναι η αποβιομηχάνιση, το κλείσιμο των επιχειρήσεων και οι θέσεις ανεργίας. […] Κάνω έκκληση σε όλη την ελληνική κοινωνία και σε όλους τους υπεύθυνους, κυβέρνησης και κράτους, να έρθουν εδώ. Δεν είναι μια συνηθισμένη απεργία. Να έρθουν εδώ και να πουν γιατί. Γιατί καταδικάζονται στον μαρασμό οι εργαζόμενοι, γιατί καταδικάζεται στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα μια περιοχή που θα έπρεπε να έχει κατακτήσει άλλες προϋποθέσεις για συλλογικότερη ευημερία»
Αυτά είχε πει το 2003 ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος που είχε επισκεφτεί μαζί με το νύν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπαλάφα του εργαζομένους στο Μαντέμ Λάκο της Χαλκιδικής.
Το 2003 δεν είναι και προϊστορία, έτσι κε Μπαλάφα; Ή μήπως ο ΣΥΝ δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ;;;

ΠΗΓΗ: www.capital.gr, του Δημήτρη Δελεβέγκου, 15/04/2015