ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

1

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χθες, Τρίτη 28 Απρίλη, με αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας και Επιφανείας «Αγία Βαρβάρα», στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ και ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Εργατικού Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για την κατάσταση στην περιοχή, τις προτάσεις και τις θέσεις των σωματείων τους για την εξασφάλιση της δουλειάς τους, για τις τραγικές ελλείψεις στην περιοχή στον τομέα της Υγείας, στις υπηρεσίες ελέγχου του ΙΚΑ για την Υγιεινή και Ασφάλεια και για τις μεγάλες ανατροπές, από τα μνημόνια και τους νόμους των κυβερνήσεων, στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ θα αγωνιστεί και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή, για την εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς, με πλήρη δικαιώματα, για όλους τους εργαζόμενους. Σημείωσε ακόμα στις αντιπροσωπείες των εργαζομένων ότι το ΚΚΕ δεν παίζει στο παιχνίδι των ανταγωνισμών και των συμφερόντων ανάμεσα στα διαφορετικά τμήματα του κεφαλαίου, όπως π.χ. εκφράζεται στην περιοχή τους ανάμεσα στο βιομηχανικό και το τουριστικό κεφάλαιο, ούτε είναι υπέρ ενός μονοπωλιακού ομίλου και επιχειρηματία και κατά ενός άλλου. Ένα παιχνίδι που άλλες πολιτικές δυνάμεις παίζουν στην πλάτη των εργαζομένων.
Ο Γενικός Γραμματέας επισήμανε στους συνδικαλιστές ότι οι εργαζόμενοι είτε δουλεύουν στο χρυσό είτε στα μεταλλεία είτε στον τουρισμό είτε είναι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και πως κοινός αντίπαλός τους είναι τα μονοπώλια, η εξουσία τους, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ θεωρεί πως η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, είναι όχι μόνο αναγκαία, αλλά και κατέχει δεσπόζουσα θέση στο πρόγραμμά του η κοινωνικοποίηση όλου αυτού του πλούτου. Με κεντρικό σχεδιασμό και εργατική – λαϊκή εξουσία, όπου ο λαός θα είναι πραγματικά νοικοκύρης στον τόπο του. Μόνο με μια τέτοια ανάπτυξη, που θα λειτουργεί με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων, θα μπορεί να εξασφαλίζεται ταυτόχρονα η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και η προστασία του περιβάλλοντος.

ΠΗΓΗ: http://respentza.blogspot.gr/, 28-04-2015