ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…

1-AGEL2

Το μπλογκ http://www.bloko.gr/ αποτελεί το βήμα των σωμάτων ασφαλείας, όπου αναρτώνται άρθρα, ειδήσεις, ρεπορτάζ και άλλα σχετικά που αφορούν τους ένστολους. Σε χθεσινή ανάρτηση, οι συνδικαλιστικοί φορείς ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ αναρωτιούνται για τις Σκουριές και τον ρόλο της ΕΛ.ΑΣ:

«Άραγε, το αναφαίρετο δικαίωμα της διαμαρτυρίας και η διεκδίκηση των όποιων αιτημάτων της μιας ή της άλλης μερίδας της τοπικής κοινωνίας, συνάδει με τις συμπεριφορές που όλοι είδαμε; Τη ρίψη, δηλαδή, βομβών μολότοφ, σφαιριδίων με σφενδόνες και φωτοβολίδων από κουκουλοφόρους με στρατιωτικές στολές παραλλαγής, από το χώρο των «γνωστών – αγνώστων» οι οποίοι σπεύδουν από τη Βόρεια Ελλάδα, και όχι μόνο, προς ενίσχυση του «κινήματος των πολιτών»;

Ή μήπως πρέπει να εθιστούμε ως κοινωνία στη λογική των «αντισυγκεντρώσεων»; Αντί οι διοργανωτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αδυναμία περιφρούρησής των διοργανώσεων, κάποιοι έσπευσαν να μεταθέσουν αυτές στους συνήθεις κάθε φορά υπόπτους, δηλαδή στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Άραγε, γιατί θα πρέπει ν’ απομακρυνθούν ο Διευθυντής Αστυνομίας Χαλκιδικής και ο Επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων, επειδή ακριβώς η Ελληνική Αστυνομία ενεργούσα υπό την εποπτεία Εισαγγελέα, απέτρεψε την κλιμάκωση των επεισοδίων, που, όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Πανούσης Γιάννης, αν δεν αποκλιμακωθούν άμεσα, μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε νεκρούς;

Μήπως λησμονήσαμε, την καταδρομική επιχείρηση στις εγκαταστάσεις των μεταλλείων και τον εμπρησμό του Α.Τ. Ιερισσού, που ως σήμερα παραμένει κλειστό;»

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.