ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛ. ΧΡΥΣΟΣ

metallepist

Απάντηση στη δήλωση του Π. Σκουρλέτη σχετικά με την επένδυση στις Σκουριές σήμερα 9/4 στις 10:00 στον SKAI 100,3

Κατανοούμε, ως σωματείο επιστημόνων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας το ότι ο   κ. Σκουρλέτης αλλά και άλλα κυβερνητικά στελέχη, με την κλιμάκωση του αγώνα μας, αισθάνονται εγκλωβισμένοι μεταξύ των προεκλογικών τους δεσμεύσεων και της ωμής πραγματικότητας , το ότι δηλαδή η κυβερνητική στάση φέρνει σε κίνδυνο την Μεγαλύτερη , Ενεργό και Παραγωγική Ιδιωτική Επένδυση αυτή την στιγμή στην Ελλάδα η οποία αποφέρει 2000 άμεσες θέσεις εργασίας άλλες τόσες θέσεις εργασίας σε έμμεσα σχετιζόμενες επιχειρήσεις , και όπου το 30% του παραγόμενου πλούτου να επιστρέφει με διάφορους τρόπους στο Ελληνικό Δημόσιο.

Περάν τούτου αποτελεί επίσης ωμή   πραγματικότητα ότι είναι η μόνη ιδιωτική επιχείρηση στην Ελλάδα που  παράγει σήμερα το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο που έχει   εφαρμοστεί ποτέ στη χώρα με ένα κόστος που   συνολικά υπερβαίνει τα 60 εκ. € για περιβαλλοντικές αποκαταστάσεις παλαιών εκμεταλλεύσεων

Σχετικά με τις αιτιάσεις για την τοπική οικονομία θα πρέπει να ενημερώσουμε τον κ. Σκουρλέτη και τους συναδέλφους του ότι η περιοχή   που μας γέννησε , ΔΕΝ έχει γνωρίσει την οικονομική κρίση, ΔΕΝ έχει ανεργία, υπάρχει αρμονικά με άλλες οικονομικές δραστηριότητες και ότι η επένδυση έχει μέχρι τώρα προσφέρει στην τοπική κοινωνία 15εκ. ευρώ για κατασκευές σε έργα υποδομών και συνεχίζει σε ετήσια βάση με 3 έως 5 εκ. ευρώ ως ανταποδοτικά οφέλη. Επιπλέον η λειτουργία της επένδυσης παρέχει 25 εκ. € στην τοπική οικονομία σε προμηθευτές και σε αγορά υπηρεσιών σε ετήσια βάση………… Μήπως πρέπει να ενημερωθείτε πρώτα κ. Υπουργέ ?

Ως επιστήμονες στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, που πολλοί από εμάς επαναπατριστήκαμε από το εξωτερικό και σίγουρα οι περισσότεροι αποφύγαμε την επιστημονική μετανάστευση , θα προτιμούσαμε ένας υπουργός να εκφράζεται με επίσημα στοιχεία, να επιδιώκει την σφαιρική ενημέρωση και να μην αναφέρεται , ως οπαδός της μίας η της άλλης άποψης . Κρούομε  τον κώδωνα του κίνδυνου σε τέτοιας ποιότητας αναφορές που με τον οπαδικό τους χαρακτήρα υπονομεύουν την εικόνα της χώρας ως επενδυτικό στόχο.

Σωματείο Επιστημόνων στα Mεταλλεία Κασσάνδρας