ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ»

ergato1-1004x512

Το μεσημέρι της Τετάρτης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας έδωσαν συνέντευξη τύπου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου. Σε αυτό που διέφερε αυτή η συνέντευξη ήταν η υποστήριξη τόσο από την ΓΣΕΕ, όσο και από το ΕΚΑ, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι των δύο αυτών εργατικών φορέων. Δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους σε κάθε περίπτωση.

Αφορμή για τη συνέντευξη ήταν βέβαια η σειρά υπαναχωρήσεων του κου Τσιρώνη όσον αφορά τις εργασίες υλοτόμησης, αποφάσεις οι οποίες βεβαίως εκθέτουν τόσο τον ίδιο όσο και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Ακόμη και ένας τυχαίος παρατηρητής θα καταλάβαινε από την ένταση στα λόγια των εργαζομένων πως η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο και οι άνθρωποι αυτοί, οικογενειάρχες που παλεύουν κόντρα στις αντιξοότητες για την προκοπή του τόπου και την ευημερία των οικογενειών τους, κουράστηκαν να εμπαίζονται. Μετά και την τελευταία διαταγή-οδηγία-ανάκληση Τσιρώνη, το ερώτημα που πλανάται στα χείλη των εργαζομένων είναι ένα:

Θα συλλάβει η «αριστερή» κυβέρνηση εργάτες που συνεχίζουν τη νόμιμη δουλειά τους;

Η απάντηση δεν είναι εύκολη και όλοι περιμένουν τις εξελίξεις. Προς το παρόν αύριο οι εργαζόμενοι γυρίζουν κανονικά στη δουλειά τους και την Παρασκευή κάνουν απεργία κατά των αποφάσεων Τσιρώνη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση-δελτίο τύπου των εργαζομένων:

«18 Μαρτίου 2015, Ανακοίνωση:

Δεν θα επιστρέψουμε τον εμπαιγμό ολόκληρης της κοινωνίας της Χαλκιδικής από τους «αρμόδιους» Υπουργούς.

Ενώπιον όλων σας, σήμερα καταγγέλλουμε τον πρωτοφανή εμπαιγμό μας  από την Κυβέρνηση τα στελέχη της και ειδικά από το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ και τον Γιάννη Τσιρώνη:

Μέσα σε 7 μέρες, οι ίδιοι πολιτικοί:

  1. Ανακάλεσαν άδειες
  2. Απέλυσαν δασεργάτες
  3. Κάλεσαν τους ίδιους δασεργάτες να επιστρέψουν στην δουλειά, υποστηρίζοντας ότι όλοι οι έλεγχοι έγιναν και είμαστε απολύτως ΝΟΜΙΜΟΙ
  4. Έβγαλαν επίσημη ανακοίνωση
  5. Μετά προφορικά μας κάλεσαν να ξανασταματήσουμε
  6. Μετά δεσμευτήκαν ότι το θέμα μας θα λυθεί
  7. Και τελικά μας ξανασταματούν σήμερα, στο όνομα του ελέγχου που οι ίδιοι είπαν ότι ολοκληρώθηκε και μας καθιστά απολύτως νόμιμους

Σήμερα και μετά από όλα τα παραπάνω δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι: «Δεν πρόκειται να ανεχτούμε αυτόν τον εμπαιγμό και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε μια τέτοια μεταχείριση για την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής»

Ως απολύτως νόμιμοι Έλληνες πολίτες  με δικαιώματα στο ελληνικό Κράτος, και ως οι μόνοι αποδέκτες αυτών των πολιτικών ενώπιον όλων σας, δηλώνουμε τις αποφάσεις μας για τις επόμενες κινήσεις μας:

  • Εμείς ως νόμιμοι Έλληνες πολίτες, από εδώ και στο εξής παίρνουμε στα σοβαρά ΜΟΝΟ τις επίσημες Αποφάσεις, τις επίσημες δηλώσεις και τα έγγραφα του ελληνικού κράτους και των ελληνικών δικαστηρίων και σε αυτά θα βασιζόμαστε.
  • Μετά τα παραπάνω αν και θεωρούμε υποχρέωση και αναφαίρετο δικαίωμά μας να συνεχίσουμε να δουλεύουμε κανονικά θα σεβαστούμε τον Νόμο όπως πάντα.
  • Θα διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο το δικαίωμά μας να αντιμετωπιστούμε ΣΟΒΑΡΑ ως Έλληνες πολίτες.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εμπαιγμό από τους αρμόδιους Υπουργούς, κατεβαίνουμε σε απεργία την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015.  Προγραμματίζουμε κινητοποιήσεις στα Μεταλλεία, στα χωριά μας, στην Αθήνα και έξω από τα γραφεία των Υπουργών.

Σήμερα καλούμε την Κυβέρνηση για ακόμη μια φορά να ενημερωθεί σοβαρά και επίσημα, να τοποθετηθεί σοβαρά και επίσημα και πριν προβεί σε άλλες ενέργειες να εξετάσει το πραγματικό τίμημα για την Χαλκιδική και το περιβάλλον της.

Μέχρι τότε συνεχίζουμε πιο δυναμικά, ενωμένοι και αποφασισμένοι τον αγώνα μας και με τον αγώνα μας θα νικήσουμε

Οι εκπρόσωποι των Εργαζόμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας»