ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!!!

unnamed

Δεκάδες είναι τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην χθεσινή έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων Μεταλλείων Κασσάνδρας, στο πλαίσιο των εξελίξεων  για το έργο υλοτόμησης στις Σκουριές και στις αλλεπάλληλες αποφάσεις της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου επί του θέματος. Η εφ. ΕΘΝΟΣ βαζει τίτλο: “Κραυγή αγωνίας από εργαζόμενους”, Η εφ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρεται στις απεργιακές κινητοποιήσεις που οργανώνονται, ενώ η εφ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ γράφει” Δασεργάτες στις Σκουριές καταγγέλουν τον Τσιρώνη”.

dim

Συνοπτική και κατατοπιστική η εφ. ΗΜΕΡΗΣΙΑ με τίτλο “ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ”

“Για πρωτοφανή εμπαιγμό κατήγγειλαν την κυβέρνηση και ειδικά τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Τσιρώνη σι εργαζόμενοι στα μεταλλεία στις Σκουριές Χαλκιδικής, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες. Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι θα κατέβουν σε απεργία στις 20 Μαρτίου και ότι προγραμματίζουν κινητοποιήσεις τόσο στα μεταλλεία όσο και στην Αθήνα και έξω από το υπουργείο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εμπαιγμό που υφίστανται, καθώς, όπως καταγ γέλλουν, οι συγκεκριμένοι πολιτικοί μέσα σε επτά ημέρες ανακάλεσαν ορισμένες άδειες των μεταλλείων, απέλυσαν δασεργάτες, και κάλεσαν τους ίδιους δαοεργά τες να επιστρέψουν στη δουλειά, υποστηρίζοντας ότι όλοι οι έλεγχοι έγιναν και είναι νόμιμοι. Στη συνέχεια έβγαλαν επίσημη ανακοίνωση, μετά όμως τους κάλεσαν προφορικά να σταματήσουν ξανά, κατόπιν δεσμεύτηκαν ότι το θέμα θα λυθεί και τελικά χθες τους σταμάτησαν ξανά, στο όνομα του ελέγχου που οι ίδιοι είπαν ότι ολοκληρώθηκε.”

Στην ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ με τίτλο “ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ” αναφέρονται μεταξύ άλλων:

“Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη στάση της κυβέρνησης που δεν τους ξεκαθαρίζει τι σκοπεύει να κάνει και αλλάζει από ώρα σε ώρα τις αποφάσεις της, ενώ κάνουν λόγο για εμπαιγμό από Wo , εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας προανήγγειλαν απεργία για αύριο, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τις θέσεις εργασίας τους. την πλευρά των κυβερνητικών στελεχών και ειδικά από το υπουργείο ΠΑΠΕΝ και τον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Τσι ρώνη. Επισημαίνουν πως στα μεταλλεία απασχολείται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των χωριών που απαρτι’ζουν τον Δήμο Αριστοτέλη και οι άμεσα και έμμεσα ωφελούμενοι πολίτες από τις μεταλλευτικές επενδύσεις στην περιοχή φτάνουν τις 6.000. Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δηλώνουν κατηγορηματικά πως θα σηνεχίσσυν κανονικά την εργασία τους τόσο στο έργο στις Σκουριές όσο και συνολικά στην περιοχή των Μεταλλείων Κασσάνδρας, θεωρώντας πως είναι σύννομοι.”

Παρα την σωρεία ανακριβειών και ψευδών τοποθετήσεων στην εφ. ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (κάτι σαν επίσημο όργανο των απανταχού αντίχρυσων, συντονιστικών και παρατηρητηρίων) το μήνυμα περνάει : “Ο οργανωτικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Ηλίας Κόκκαλης, και το μέλος της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, κατήγγειλαν την κυβέρνηση βάζοντας το πλαίσιο που θα ακολουθούσαν όλοι οι επόμενοι ομιλητές: Οι αριστεροί επιτίθενται στους φτωχούς.

syn1

Μας είπε ο Τσιρώνης, είστε νόμιμοι, δουλέψτε , έλεγε ο γ.γ. του σωματείου των υπογειτών, κ. Μάλαμας. Κατ’ εντολή της τοπικής βουλευτού η πολιτική ηγεσία παρεμβαίνει στη δικαστική , είπε ο πρόεδρος του σωματείου εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων, Γιώργος Χατζής: Αύριο οι δασεργάτες θα πάνε για δουλειά , είπε ο εκπρόσωπος του επιστημονικού προσωπικού της εταιρείας, Αλί Χότζα Ισμέτ και κατέληξε: Η αριστερή κυβέρνηση θα συλλάβει εργάτες;  Η μοιραία γυναίκα πίσω από όλα αυτά είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέση: Μπαινοβγαίνει στα υπουργεία, κι ο Λαφαζάνης κι ο Τσίπρας την ακούνε , ενώ η ανάπτυξη που οραματίζεται είναι να φυτεύουμε ινδική κάνναβη . Στο αφήγημα υπάρχει ο κακός (ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης, που από τη μια τον γελοιοποιεί ο αναπληρωτής του κι από την άλλη ως πολιτική ηγεσία λειτουργεί πραξικοπηματικά ). Υπάρχει ο άσχημος (ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης που μας λέει προφορικά να κόψουμε ξύλα, αλλά να μην τον εκθέσουμε γιατί οι άλλοι θα τον κρεμάσουν στα μανταλάκια )….