ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

lafazanis708a

Την έντονη αντίδραση των μηχανικών της Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει το μπλοκάρισμα στην επένδυση στις Σκουριές που επιχειρεί το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σε επιστολή του προς τον υπουργό ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο πρόεδρος τουΤΕΕ/ ΤΚΜ Πάρις Μπίλλιας επισημαίνει τις αντιρρήσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την ανάκληση της θεώρησης της Αρχιτεκτονικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης της Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών του έργου.

Ο κος Μπίλλιας υπογραμμίζει ότι η τακτική να ανακληθεί προκαταβολικά με υπουργική απόφαση η μελέτη και στη συνέχεια να διενεργηθεί επανέλεγχος, προκαλεί ερωτηματικά. Επίσης, τονίζει ότι παρόμοιες διαδικασίες ευθύνονται για την αδυναμία του κράτους να πείσει τους πολίτες του ότι θα τηρήσει το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, η οποία εμφανίζεται σε κάθε απόπειρα χωροθέτησης οποιασδήποτε, έστω και ελάχιστα οχλούσας δραστηριότητας ή κάποιου έργου που θίγει ορισμένα συμφέροντα . Τέλος, στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ ΤΚΜ κάνει ειδική αναφορά στο γεγονός ότι εντείνεται ο διχασμός της τοπικής κοινωνίας και αναιρείται κάθε δυνατότητα διαλόγου για το θέμα της επένδυσης στις Σκουριές, αφού επιβεβαιώνεται ότι κάθε φορά θα δικαιώνονται οι Πράσινοι ή οι Βένετοι, ανάλογα με το ποιός παίρνει την εξουσία, ενώ το ίδιο μήνυμα αποστέλλεται και στους πιθανούς επενδυτές.

Η επιστολή τελειώνει ως εξής: «Σε κάθε περίπτωση, το ΤΕΕ/ΤΚΜ επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του για τις αναπτυξιακές επιλογές στην περιοχή αλλά και για την αποκατάσταση της κοινωνικής ηρεμίας και σύμπνοιας, και δηλώνει και πάλι την πρόθεσή του να συνεργαστεί μαζί σας με οποιονδήποτε τρόπο, γι’ αυτούς τους στόχους».