ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ… ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΟΜΩΣ?

 

IMG_0171-768x512

Μεγάλη Παναγία, 17 Μαρτίου 2015

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Υφυπουργό ΠΑΠΕΝ, Γιάννη Τσιρώνη:

«Αγαπητέ Υπουργέ ως εκπρόσωποι των εργαζόμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, σε ευχαριστούμε»

Αξιότιμε Υπουργέ,

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, και κυρίως μετά την σημερινή εντολή του Υπουργείου ΠΑΠΕΝ προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης για παύση οποιασδήποτε ενέργειας, μέχρι την ολοκλήρωση των ελέγχων για τις υλοτομικές εργασίες στις Σκουριές,  νοιώθουμε την ανάγκη να σε ευχαριστήσουμε:

  1. Γιατί αυτή η εντολή σε συνέχεια της προηγούμενης απόφασης του ίδιου του Υπουργείου ΠΑΠΕΝ, μετά την διαμαρτυρία μας και την συνάντησή μας στο Γραφείο σας στις 11 Μαρτίου 2015, καθιστά το θέμα των υλοτομιών λήξαν.
  2. Γιατί αυτή εντολή μετά την ανακοίνωσή σας περί απόλυτης νομιμότητάς που ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε και από εσάς τους ίδιους, καθιστά απολύτως νόμιμη και με την σφραγίδα της Κυβέρνησης, την δουλειά μας.
  3. Γιατί είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι κάθε έλεγχος, όσο και αν αυτός διαρκέσει θα επιβεβαιώσει και θα επισφραγίσει την νομιμότητά την οποία ούτως ή άλλως εμείς και υπηρετούμε και εγγυόμαστε.
  4. Γιατί εσείς ο ίδιος καταρρίπτετε έμπρακτα και δημόσια την αίσθηση περί «αντιδικίας» που καλλιεργείται από κάποιους κύκλους

Αγαπητέ κύριε Τσιρώνη,

Με σεβασμό στο έργο σας και στον θεσμικό σας ρόλο, με εμπιστοσύνη στους θεσμούς και την συνέχεια του ελληνικοί κράτους,

Σας ευχαριστούμε, για αυτήν σας την ενέργεια που ανατρέπει τις εντυπώσεις. Και δεσμευόμαστε να παίρνουμε υπόψιν, τις επίσημες θέσεις της Κυβέρνησης, τις δεσμεύσεις των αρμόδιων Υπουργών σε εμάς τους ίδιους, τις επίσημες ανακοινώσεις και εντολές του Υπουργείου ΠΑΠΕΝ, και όχι το πολιτικό κλίμα που καλλιεργείται από κομματικές ανακοινώσεις, τα δημοσιεύματα και τις συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αγαπητέ κύριε Τσιρώνη,

Σας καλούμε ως Έλληνες πολίτες, ως Χαλκιδικιώτες, ως εργαζόμενοι, πριν λάβετε οποιαδήποτε άλλη απόφαση σχετικά με εμάς και το έργο μας, να ρθείτε στην Χαλκιδική με ανοιχτή ατζέντα και να ενημερωθείτε σοβαρά και υπεύθυνα για την πραγματικότητα.

Σας καλούμε πριν λάβετε οποιαδήποτε άλλη πολιτική απόφαση να δείτε καθαρά το πολιτικό και πραγματικό τίμημα των ενεργειών σας. Σας καλούμε να αποδείξετε αυτό που ήδη βλέπουμε δηλαδή ότι αυτή η Κυβέρνηση βάζει την ουσία και το κοινό καλό, πάνω από πολιτικούς συσχετισμούς, κομματικές νίκες, και «σύμβολα», σεβόμενη τους θεσμούς, τους Νόμους, το Κράτος και τους πολίτες του.

Μέχρι τότε συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας για την αξιοπρέπειά όλων μας.

Και με τον αγώνα μας, θα νικήσουμε.

Με εκτίμηση,

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας