ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ BULLYING ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ;

008 Megali Panagia

Το ερώτημα αυτό προέκυψε κατά τη διάρκεια της εκπομπής στον τηλεοπτικό σταθμό Extra, όπου η βουλεύτρια Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη αμφισβήτησε με οργή την τοποθέτηση του προέδρου εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας Γιώργου Χατζή.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Χατζή, κατά το πρόσφατο παρελθόν, εκτός από τις επιθέσεις και τις ζημιές που σημειώθηκαν σε περιουσιακά στοιχεία εργαζομένων που ζουν στην Ιερισσό, σημειώθηκαν και κρούσματα εκφοβισμού σε παιδιά εργαζομένων που πήγαν στα σχολεία της Ιερισσού από άλλα χωριά του δήμου Αριστοτέλη.

Απάντηση υπάρχει στο ερώτημα που βάλαμε στον τίτλο της ανάρτησης μας. Δυστυχώς είναι ΝΑΙ!!! Υπήρξε bullying σε βάρος παιδιών που το “ελάττωμα” τους ήταν, ότι οι γονείς τους εργάζονται στα μεταλλεία.

Άλλωστε, αυτή την απάντηση την έδωσαν γονείς παιδιών που κατέκλυσαν με τις κλήσεις τους το τηλεφωνικό κέντρο του Extra, όπως είπε στον αέρα ο δημοσιογράφος Κυριάκος Βελόπουλος και κατήγγειλαν πως 28 παιδιά (!!!) αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σχολεία της Ιερισσού και να πάνε στα αντίστοιχα της Αρναίας, εξαιτίας των αποπειρών  εκφοβισμού που έγιναν αποδέκτες από συμμαθητές τους.

Είναι αλήθεια ότι τέτοιου είδους κρούσματα έχουν καιρό να σημειωθούν. Και γι’ αυτό έχουν παίξει ρόλο πολλά πράγματα. Ο κυριότερος λόγος, κατά την άποψη μας, είναι ότι οι γονείς των παιδιών που έπεσαν θύματα αυτών των καταστάσεων εκφοβισμού σχεδόν άμεσα μπήκαν στη διαδικασία να αλλάξουν στα παιδιά τους σχολείο για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Επομένως, το επικίνδυνο στην όλη υπόθεση δεν είναι η απόπειρα σύνδεσης του 008 Megali Panagia που σημειώθηκε σε βάρος παιδιών μεταλλωρύχων από παιδιά αντιδρώντων στη μεταλλευτική με το τραγικό συμβάν των Ιωαννίνων που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Το ανησυχητικό είναι ότι συνέβησαν αυτά τα περιστατικά και το πιο επικίνδυνο είναι ότι κάποιοι εξακολουθούν να παριστάνουν ότι όλα αυτά δεν έγιναν ποτέ…

Για όσους δεν θυμούνται, ας κοιτάξουν για λίγο εδώ

ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 19/03/2015