ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΣ…

newego_LARGE_t_1101_54460707

«Πρόκειται για γνωστή θέση, την οποία είχαμε ως Αντιπολίτευση και την παλέψαμε με αγώνες. Είμαστε αντίθετοι στην επένδυση του χρυσού στις Σκουριές. Και θα αξιοποιήσουμε όλα τα δυνατά νόμιμα μέσα για να προωθήσουμε αυτή τη θέση μας. Θα στηρίξουμε όλους τους εργαζόμενους στα μεταλλεία, τη δουλειά τους και την προοπτική τους.»

Είναι τουλάχιστον οξύμωρο τέτοια λόγια να βγαίνουν από το στόμα ενός «υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας»… Κι όμως τα δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων.

Ακούμε συνεχώς το ίδιο ρεφρέν αλλά δεν ακούμε καμία εξειδίκευση των δηλώσεων. Ούτε με ποιό τρόπο θα κλείσουν την επένδυση χωρίς να μας πάρουν τα σώβρακα στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, ούτε πως θα απασχοληθούν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι στις «παραδοσιακές μεταλλευτικές δραστηριότητες», ούτε πως «θα απορροφηθούν από φορείς της περιοχής που θα πλήττονταν ή δίσταζαν να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους εξαιτίας της μεταλλείας χρυσού». Και τελικά ποιοι είναι αυτοί οι φορείς; Μέχρι πότε θα πιπιλάμε αυτή την καραμέλα; Οι εργαζόμενοι απαιτούν απαντήσεις εδώ και τώρα. Πολύ θα ήθελα όλοι αυτοί από τα κυβερνητικά πόστα που διακηρύσσουν αριστερά και δεξιά πως θα κλείσουν την επένδυση, να μπουν για λίγο στη θέση των εργαζόμενων… Να δουλεύεις, να έχεις οργανώσει τη ζωή σου και το μέλλον των παιδιών σου με την προοπτική πως θα έχεις δουλειά για τουλάχιστον άλλα 20 χρόνια και να έρχεται ο Λαφαζάνης να σου λέει πως πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις!!! Για μπείτε εσείς στη θέση αυτών των ανθρώπων κε Λαφαζάνη…

Πάντως αρκετές εφημερίδες σήμερα έχουν ενδεικτικούς τίτλους, όπως «Παραλήρημα Λαφαζάνη» (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ), «Η κόκκινη γραμμή Λαφαζάνη» (ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ), «Εκτός κανόνων E.E. οι εξαγγελίες Λαφαζάνη για την αγορά ενέργειας» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)….

Ζητείται λογικός συνομιλητής, διότι με Ιγγλέζη και Λαφαζάνη δεν βγαίνει άκρη…