ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΛΗ

images

Παρατηρούμε ότι μετά τις εκλογές ο Τόλης βγήκε από το καβούκι του και έγινε λαλίστατος… Τώρα συμβουλεύει και υπουργούς!!!

«Διαβάσαμε και άλλες δηλώσεις του κ. Τσιρώνη περί «επανεξέτασης των περιβαλλοντικών όρων στις Σκουριές»… Δεν ξέρουμε πόσο καλά γνωρίζει το ζήτημα ο Υπουργός αλλά θα μας επιτρέψει να πούμε ότι αυτό το έργο δεν πάσχει στους περιβαλλοντικούς όρους, πάσχει συνολικά. Και πάσχει επειδή όλο το οικοδόμημα της Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων στηρίχθηκε σε μια επιστημονική απάτη, σε μια μέθοδο μεταλλουργίας που δεν έχει καμία πιθανότητα να εφαρμοστεί στη Χαλκιδική. Κάποιοι μέσα στο πρώην ΥΠΕΚΑ μεθόδευσαν την έγκριση κατά τις επιθυμίες της εταιρείας, παρακάμποντας την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας που εγκαίρως είχε επισημάνει τα προβλήματα. Το αποτέλεσμα είναι ότι με τον τρόπο που εγκρίθηκε περιβαλλοντικά η επένδυση, η ίδια η Διοίκηση υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον, καθιστώντας αδύνατη την υλοποίηση του στόχου της σύμβασης, που είναι η μεταλλουργία χρυσού. Οι αποδείξεις της απάτης κατατέθηκαν από το “Παρατηρητήριο” στο ΣτΕ τον Ιανουάριο του 2013, όμως το ΣτΕ επέλεξε να μην τις λάβει υπ’οψη ως εκπρόθεσμες. Η χονδροειδής απάτη της μεταλλουργίας, το ουσιαστικότερο “πρόβλημα” της ΜΠΕ που χωρίς καμμία αμφιβολία θα οδηγούσε σε ακύρωση της ΚΥΑ, πολύ βολικά για την εταιρεία, δεν κρίθηκε από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Η απόφαση 1492/2013 του ΣτΕ έδωσε απλά ένα επίχρισμα νομιμότητας στην απάτη».

Τι λέει ο Τόλης με λίγα λόγια;

  • Μια εταιρεία πολυεθνική ήρθε να επενδύσει στην Ελλάδα κάποια εκατοντάδες εκατομμύρια στηριζόμενη σε μια απάτη!!!
  • Οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ ή αποτελούνταν όλες από ηλιθίους και έχαψαν την απάτη, ή από επίορκους που τα πήραν για να εγκρίνουν την επένδυση!!!
  • Το ΣτΕ είναι ένας θεσμός της δικαιοσύνης που δεν λειτουργεί ανεξάρτητα, αλλά είναι υποχείριο της εκάστοτε κυβέρνησης!!! Και οι αποφάσεις του δεν είναι για να τις παίρνει κανείς στα σοβαρά… (απορώ τότε γιατί οι antigold προσφεύγουν συνεχώς σε αυτό…)
  • Παραδέχεται εμμέσως πως το έργο δεν πάσχει στους Περιβαλλοντικούς όρους και υπονοεί πως ένας έλεγχος στους Περιβαλλοντικούς όρους ίσως και να μην δείξει τίποτα…
  • Τέλος, ο Τόλης θα υποδείξει στους Υπουργούς πως θα «κυνηγήσουν» την επένδυση, γιατί αυτοί δεν ξέρουν!!!

Τόλη, καλά έκανες και δεν μίλαγες… Όσο μιλάς εκτίθεσαι….