ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ!

 

koritsaki

Μια ακόμα επιλογή από δακρύβρεχτες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες εκτυλίσσονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ιερισσού Χαλκιδικής με στόχο το Στρατώνι. Εκεί λοιπόν στο παραθαλάσσιο χωριό που δεν είναι Γαλατικό, αλλά Ελληνικό και μένουν κατά κύριο λόγο μεταλλωρύχοι και εργάτες της Ελληνικός Χρυσός ουδείς δεν νιώθει σαν το «κοριτσάκι με τα σπίρτα» που άστεγο ξεροσταλιάζει στο κρύο. Και για να εξηγούμεθα:

Μάθαμε ότι στην εταιρεία ανήκουν 170 σπίτια στο Στρατώνι τα οποία από την δεκαετία του 70 που χτίστηκαν μέχρι σήμερα παραχωρούνται άνευ οποιουδήποτε αντιτίμου σε εργαζόμενους.

Σε 25 από αυτά τα σπίτια κατοικούν συνταξιούχοι εργαζόμενοι, οι οποίοι αν και ΔΕΝ θα έπρεπε να μένουν σε χώρους που προορίζονται για εν ενεργεία εργαζόμενους ουδείς τους ενοχλεί εδώ και πολλά χρόνια.

Οι 10-11 συγκεκριμένοι από τους 25 συνταξιούχους στους οποίους 10-11 ζητήθηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ πλέον στο Στρατώνι και χρησιμοποιούν τα παραχωρημένα σπίτια για παραθερισμό, ενώ ΚΑΠΟΙΟΙ από αυτούς έχουν φτιάξει δικά τους σπίτια –επίσης στο Στρατώνι- τα οποία ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ σε άλλους!!!

Τέλος κανείς δεν πρόκειται να τους βγάλει άμεσα και με το ζόρι από τα σπίτια αυτά, δεν θα χρειαστεί να νιώσουν σαν τον Όλιβερ Τουίστ, αλλά… θα πρέπει να ρωτήσουν και τους νέους εργαζόμενους που δεν χωρούν πλέον στο Στρατώνι και τα διεκδικούν! ΄Εχουν κι αυτοί το δίκιο τους έτσι δεν είναι;

Και πάνω απ’ όλα είναι ντροπή για την περήφανη κοινότητα των μεταλλωρύχων κάποιοι έξωθεν σωτήρες (Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ιερισσού- να εξηγούμαστε) να καταστρατηγούν το δίκαιο και με φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα να συμπεριφέρονται στους κατοίκους του Στρατωνίου σαν το «κοριτσάκι με τα σπίρτα» ζητώντας λύπηση από το πνεύμα των Χριστουγέννων.