Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ…

DCIM100MEDIA

Στην περίφημη εκδήλωση της SOMO στην Θεσσαλονίκη στις 1 Νοέμβρη, μεταξύ των εισηγητών ήταν και η Μαρία “antigold.org” Καδόγλου, η οποία μας έδωσε τα φώτα της με μια ομιλία με θέμα «30 χρόνια αγώνες κατά των μεταλλείων χρυσού – Ένα σύντομο ιστορικό #skouries».

Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε ανασκόπηση της ομιλίας… ήταν όλα όσα αναρτά κατά καιρούς το Παρατηρητήριο… Ένα ποτ-πουρί της antigold προπαγάνδας…

Θα σταθούμε όμως σε ένα σημείο:

«Σταδιακά αποκαλύπτονται και νέες περιοχές-στόχοι εκμετάλλευσης και κάθε σχετική ανακοίνωση γεννά και ένα κίνημα αντίστασης.[…]. Οι νέοι στόχοι είναι στο νομό Σερρών, Άγκιστρο και Χαρωπό. Και νέοι στόχοι στη Θράκη: Μαρώνεια, Κίρκη και Πεύκα Έβρου. Γεμάτη από πολύτιμα μέταλλα είναι η βόρεια Ελλάδα κι αυτό είναι γνωστό στη διεθνή μεταλλευτική βιομηχανία. Πρόσφατα το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει την εκμετάλλευση 20 δημόσιων μεταλλευτικών χώρων. Υπάρχουν επίσης οι ιδιωτικές παραχωρήσεις μεταλλείων που οι ιδιοκτήτες τους επίσης περιμένουν την ευνοϊκή στιγμή για να τις εκμεταλλευτούν.[…] Το πολυεθνικό μεταλλευτικό κεφάλαιο περιμένει να μπει στη χώρα μας όταν θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο.»

Τι λέει εδώ ο καλλιτέχνης; Λέει πως δεν έχει καμιά σημασία ο τόπος, ο τρόπος, το περιβάλλον, οι μελέτες, το είδος της εξόρυξης… Εμείς λέμε ΟΧΙ σε κάθε εξόρυξη, σε οποιοδήποτε μέρος… Γιατί; Μα σας το έιπαμε: Για να μην μπει στην χώρα το «πολυεθνικό μεταλλευτικό κεφάλαιο»!!!

(η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά…)