ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ANTARSYA2

Με αφορμή τη συναυλία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Ιερισσό, κλιμάκιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά, με τον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό, καθώς και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής, περιόδευσε σε χωριά της Χαλκιδικής και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με «αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενεργούς πολίτες και αγωνιστές της περιοχής».

Ευκαιρία λοιπόν βρήκε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τα μηδαμινά ποσοστά, να βγει παγανιά και να σπεκουλάρει μέσα στο «αγωνιστικό» κλίμα που επικρατούσε στην περιοχή λόγω συναυλίας. Και βέβαια ποια ήταν τα θέματα σε αυτές τις συναντήσεις; Τα φαντάζεστε, αλλά θα σας τα επιβεβαιώσουμε για να είστε σίγουροι…

Στον Άγιο Νικόλαο υπήρξε ενημέρωση από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, δημοτικούς, τοπικούς συμβούλους και μέλη της επιτροπής Αγώνα, για «το ζήτημα των διεκδικήσεων Βαρδινογιάννη και μοναστηριών».

Στη Μεγάλη Παναγία στη συνάντηση με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας, μέλη του τοπικού συμβουλίου και μέλη της επιτροπής αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, κυριάρχησε η συζήτηση «για την καταστροφή που έχει ξεκινήσει και προχωράει ήδη στις Σκουριές, για την πορεία και τους στόχους του κινήματος καθώς και για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται από πλευράς οικονομικών, προσωπικού και υποδομών η Μ. Παναγία».

Στην Ιερισσό πραγματοποιήθηκε συνάντηση «με αγωνιστές δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αριστοτέλη, με κυρίαρχο θέμα αυτό της εξόρυξης χρυσού και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να παρθούν σε επίπεδο περιφέρειας, με τη συμβολή και της Ανταρσίας στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά».

Το συμπέρασμα για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν πως «Απέναντι σε λογικές ανάθεσης, αναμονής και υποταγής η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Κ. Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά συνεχίζει να δίνει τη μάχη, τόσο μέσα στο Περιφερειακό συμβούλιο ως φωνή των κινημάτων και των τοπικών κοινωνιών, όσο –κυρίως- έξω από αυτό , μέσα στο μαζικό κίνημα, μέχρι τη νίκη».

Λες και διαβάζω ανακοίνωση της ΚΝΕ όταν ήμουν φοιτητής πριν 30 χρόνια… Θέλετε και σχόλια πάνω σε αυτό;