ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ (ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ) ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ…

community

Συνδικαλιστές βάσης, αντιφασίστες και ακτιβιστές από τη Γερμανία και την Ελβετία επισκέπτονται την Ελλάδα για τρίτη συνεχή χρονιά, έχοντας δημιουργήσει ένα δίκτυο αλληλεγγύης «σε όσους αγωνίζονται για την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας». Σε συνεργασία με την ομάδα Real Democracy Now Ελλήνων του Βερολίνου προσκαλούν Έλληνες ακτιβιστές στη Γερμανία, έχουν διοργανώσει εκδηλώσεις για την κατάσταση στην Ελλάδα σε τουλάχιστον δέκα πόλεις αποδομώντας την προπαγάνδα των γερμανικών MME για τους τεμπέληδες του Νότου και ενισχύουν έμπρακτα αλληλέγγυα εγχειρήματα στην Ελλάδα.

Οι αλληλέγγυοι Γερμανοί και Ελβετοί την Τετάρτη το βράδυ βρέθηκαν στο Πολυτεχνείο, σε μια συζήτηση με θέμα «Πώς να οικοδομήσουμε Δίκτυα Υπερεθνικής Αλληλεγγύης». Το κοινό δεν ήταν το αναμενόμενο και μάλιστα διατυπώθηκε και η ένσταση στους αλληλέγγυους πως «Το βασικό στοιχείο της αλληλεγγύης είναι να αγωνίζεσαι στη χώρα σου κατά της εθνικής κυβέρνησης αλλά και της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αλληλεγγύη γίνεται μεταξύ ίσων, όλα τα άλλα είναι φιλανθρωπία»

Ο Ελβετός ακτιβιστής αντέταξε πως «η Ελβετία είναι μια πολύ φτωχή χώρα, αν σκεφτείς ότι έχει πιο πολλές αυτοκτονίες απ’ ό,τι τροχαία. Οι άνθρωποι προτιμούν να πέσουν στις γραμμές του τρένου, παρά να αγωνίζονται. Από εσάς, από τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, τους απολυμένους της ΕΡΤ, τις κοινότητες στη Χαλκιδική που παλεύουν κατά της εξόρυξης χρυσού αντλούμε ενέσεις αισιοδοξίας». Εντάξει, μας έπεισε…

Έχουν και οι αλληλέγγυοι τα προβλήματά τους….