Η ΜΗΛΟΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ

ampelia1

Νέα εποχή στις σχέσεις της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά με τη Μήλο αναδεικνύονται μέσα από την δυνατότητα παραγωγής κρασιού υψηλής ποιότητας. Το προϊόν θα προέρχεται με την καλλιέργεια αμπέλου σε ορυχεία αφού θα έχει επέλθει η αποκατάσταση τους.

ampelia3

Το πολυάριθμο ακροατήριο στα εγκαίνια της παραγωγικής μονάδας στο ορυχείο του Τράχηλα προν λίγες ημέρες, έμεινε με το στόμα ανοιχτό όταν άκουσε τον πρόεδρο της S&B κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλο και τον διευθυντή νοτιοανατολικής Ευρώπης κ. Θανάση Κεφάλα , να μιλάνε για τις νέες παραγωγικές δυνατότητες που δημιουργούνται καθώς και τις νέες θέσεις εργασίες που θα προκύψουν. Ο κ. Θανάσης Κεφάλας υπογράμμισε , ότι αρχικά το έργο έχει αναπτυχθεί σε έκταση 60 στρεμμάτων με 18.500 κλήματα ενώ  απασχολεί αρχικά 2 άτομα. Μελλοντικά με την ανάπτυξη της παραγωγικής διαδικασίας θα απασχολούνται 10 μόνιμοι και 40 εποχιακοί εργαζόμενοι .

Με την ολοκλήρωση της παραγωγικής διαδικασίας υπογράμμισε ο κ. Κεφάλας , ότι η επένδυση θα φθάσει στα 2.500.000€ και θα αναπτυχθεί σε 500 στρέμματα. Η εντυπωσιακή αυτή επένδυση θα δημιουργήσει ένα σπουδαίο προϊόν το οποίο θα συμβάλει και στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β΄, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους τους κατοίκους της Μήλου , υγεία και ευημερία. Ιδιαίτερες ευχές ο κ. Δωρόθεος απηύθυνε για τις οικογένειες των Μηλιών εργαζομένων. Ο δήμαρχος Μήλου κ. Δαμουλάκης έκανε αναφορά στις πρωτότυπες δραστηριότητες της S&B τονίζοντας ότι η εταιρεία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Εκεί Δωρόθεος και Δαμουλάκης… Εδώ Αγγελόγλου και Μίχος… Η μέρα με τη νύχτα….