ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣτΕ…

8349152384_32227fa391

Στο ΣτΕ προτίθεται να προσφύγει (πάλι) το antigold κίνημα για την έκδοση της Έγκρισης Δόμησης κατασκευής του εργοστασίου στις Σκουριές. Η έγκριση εκδόθηκε από τη Διεύθυνση Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών (ΔΜΒΟ) στις 8 Οκτώβρη.

Το «επανασταστικό» έντυπο ΚΟΝΤΡΑ είχε γράψει (και το antigold.org είχε αναπαράγει), πως «Αυτή η απόφαση δεν πρέπει να περάσει. Χρέος του κινήματος που αναπτύχθηκε στην Χαλκιδική είναι να την αντιπαλέψει με όλα τα μέσα. Επειδή στις αρχές  της εβδομάδας η ΔΜΒΟ θα εκδώσει την Έγκριση Δόμησης και θ’ αρχίσει να  τρέχει η προθεσμία  των 60 ημερών για προσφυγή στο ΣτΕ, το κίνημα πρέπει να στριμώξει την νέα διοίκηση του Δήμου Αριστοτέλη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και εκτός των άλλων να κάνει μαζί με το λαό της Χαλκιδικής προσφυγή στο ΣτΕ».

Τώρα για να μην φανεί ανακόλουθο, το κίνημα θα κάνει το χρέος του, δηλαδή την προσφυγή στο ΣτΕ, λες και δεν ξέρουν τι αποτέλεσμα θα έχει… Ακριβώς το ίδιο, όπως και οι άλλες προσφυγές τους…

Αλλά το «κίνημα» θέλει να διασύρει και τον δήμο μαζί του, και πιέζει αφόρητα να μετέχει στην προσφυγή και ο Δήμος. Ελπίζω ο Δήμος να παραμείνει στα πλαίσια της σοβαρότητας και να μην ολισθήσει στην ατραπό της γελοιότητας…

Σημείωση: Αλήθεια, ποιοι είναι πίσω από την «ΚΟΝΤΡΑ»; Ποιοι είναι αυτοί που εμφανίζονται αλληλέγγυοι στο antigold κίνημα και το Παρατηρητήριο αναδημοσιεύει άρθρα τους; Είναι αυτοί που δημοσιεύουν δηλώσεις Μαζιώτη (δες εδώ), υποστηρίζουν τον Σάββα Ξηρό (δες εδώ) και συμβουλεύουν τους πολίτες να κάνουν αποχή από τις κάλπες στις εκλογές (δες εδώ) … Αυτοί που είναι κατά των θεσμών, προαναγγέλλουν πως θα κάνουν προσφυγή στο ΣτΕ… Eίναι για γέλια και για κλάματα μαζί, αυτοί που γράφουν και αυτοί που αναπαράγουν!