Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΑΪ, PART 2

1280x720-7yH

Όπως είπαμε εχθές, ο δήμαρχος κος Μίχος ανανέωσε το ραδιοφωνικό του ραντεβού με τον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε για εχθές το πρωί. Παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα λεγόμενα του δημάρχου (εδώ, μετά την χρονική στιγμή 2:04).

Για να μην σας κουράσουμε, το ρεζουμέ της ραδιοφωνικής συνέντευξης έχει ως εξής:

  • Ο δήμαρχος Αριστοτέλη θέλει χρόνο για να μπορέσει να εφαρμόσει την πολιτική που οραματίζεται.
  • Είναι υπέρ του διαλόγου διότι μόνο ο ειλικρινής και έντιμος διάλογος με τη συμμετοχή όλων των πλευρών θα ανοίξει το δρόμο για την επαναφορά της ενότητας στην κοινωνία μέσω του αντικειμενικού προσδιορισμού της φέρουσας ικανότητας της περιοχής. Διευκρίνισε πως με το «φέρουσα ικανότητα» εννοεί το «τι μπορεί να σηκώσει σε αναπτυξιακό επίπεδο και πλαίσιο η περιοχή»
  • Επανέλαβε, ότι ο δήμος δεν μπορεί να κλείσει τα μεταλλεία, καθώς δεν έχει τέτοιου είδους δικαιοδοσία.
  • Γκρίνιαξε πως για όλα αυτά που παρέλαβε φταίει ο Πάχτας γιατί κινήθηκε δικαστικό κατά κατοίκων της Ιερισσού (Το Μάρτιο του 2012 μετά από πολύωρη ομηρία του ίδιου και δημοτικών συμβούλων στο πολιορκημένο δημαρχιακό κατάστημα, με ρίψη μολότοφ, πετρών, διακοπή του ρεύματος και του νερού, καταστροφή αυτοκινήτων και άλλων εκτρόπων).

Ας κάνω τώρα και την αφελή ερώτησή μου: Αυτά που είπε ο Μίχος για τον Πάχτα, βοηθούν προς την κατεύθυνση της ομόνοιας και της καταπολέμησης της αντιπαλότητας μέσα στην κοινωνία μας; Αφού αναιρεί μόνος του αυτά που είπε πριν λίγο περί «καλοπροαίρετου και έντιμου διαλόγου»… Αγαπητέ δήμαρχε, περιμένουμε να αποδείξεις απλά πως δεν κηδεμονεύεσαι από σχήματα και ομάδες τύπου συντονιστικών και παρατηρητηρίων. Πράγμα που δεν απέδειξες κατά την ορκωμοσία σου…. Πόσο δύσκολο είναι αυτό;