ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ

tsipras01

Ήταν όλοι εκεί…να η Κατερίνα, να και ο Γιάννης μαζί τους παρατρεχάμενους. Η Κατερίνα έσκισε μπροστά στα μάτια του την τότε σύμβαση με την TVX σαν δείγμα καλής θέλησης και του ζήτησε αυτόγραφο για τα παιδιά της που τον περίμεναν άυπνα στις Σκουριές και εκείνος δεν φάνηκε.

-Τι μου λες! Να πάρε δυό τρία αυτόγραφα να έχεις… Δώσε ένα το μεσημέρι, ένα το βράδυ και κράτα το τρίτο για καβάτζα.

Ο Γιάννης που τόση ώρα κρεμόταν από  στόμα του Αλέξη ξέσπασε σε λυγμούς χαράς…

-Μας συγκινείς Αλέξη… εγώ κοίτα να δεις τι σου έφερα… με την εταιρεία μου παλαιότερα όταν ήμουν αφεντικό στο μαγαζί είχα κάνει μια μελέτη για το πέλετ, τα συμπιεσμένα ροκανίδια, όπου στο τέλος μετά από 3 χρόνια είχα βρεί κοντά 70 θέσεις εργασίας…

-Θαυμάσιο, καταπληκτικό, για δώσε Γιάννη το φάκελο… εεεε   να καταχωρηθεί παρακαλώ και αυτό μαζί με τις μέλισσες της Κατερίνας στο νέο μοντέλο ανάπτυξης για τη Βόρεια Χαλκιδική. Τίποτε άλλο Γιάννη;

-Να!  θα ήθελα να μου πεις τι να κάνω στα δημοτικά συμβούλια…για 500 ψήφους στους 18.000 πήραμε τη νίκη, οι Ιερισσιώτες με έχουν στριμώξει, οι απέναντι είναι πολλοί και εγώ θα ήθελα να είμαι εδώ μαζί σου και όχι εκεί στη γκατζολία με τους ανόητους…

-Γιάννη πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό. Κάτσε στ’ αυγά σου προς το παρόν και μη κάνεις τίποτα… ξεκίνα με επιτροπές και ξανά επιτροπές για όλα τα θέματα και συνεχή κοινωνικό διάλογο μέχρις εξαντλήσεως, και σου υπόσχομαι να έρθω εγώ προσωπικά σε ένα δημοτικό συμβούλιο να σου δείξω πως γίνονται τα ψάρια κρέας!  Εντάξει;… παιδιά   αφήστε τους δημοσιογράφους να μπουν…είμαστε έτοιμοι.

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

Με τον νέο δήμαρχο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Γιάννη Μίχο, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και συζήτησαν για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την επένδυση χρυσού στις Σκουριές…
Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τη θέση του κόμματός του κατά της εν λόγω επένδυσης και αναφέρθηκε στο διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο που θέλει να προωθήσει στη Βόρεια Χαλκιδική, το οποίο δεν θα έχει επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον.

Επισήμανε ότι για όσες θέσεις εργασίας χαθούν στην περιοχή, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως προτεραιότητα την κάλυψή τους μέσα από το πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας που έχει καταρτίσει.

Και οι δυο συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει εξομάλυνση του κλίματος της έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στους υποστηρικτές της επένδυσης και σε όσους αντιτίθενται και για την εκτόνωση της έντασης θα γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις το επόμενο διάστημα.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη απηύθυνε πρόσκληση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παρακολουθήσει μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο κ. Τσίπρας την αποδέχθηκε.