ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΓΥΡΟΣ ΤΡΙΤΟΣ…

water-3

Παρακολουθήστε λοιπόν πως στήνεται μια προπαγάνδα: Όπως είναι γνωστό, στις 4 Αυγούστου η Διεύθυνση Υδάτων Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε το περίφημο έγγραφο που ερμηνεύεται από όλο το antigold μπλοκ πως για το αρσενικό στο νερό στο Νεοχώρι φταίει η εξόρυξη στις Σκουριές, άσχετα που δεν άρχισε ακόμη!!! Και ακολουθούν οι γνωστές δηλώσεις του κου Σανταβού, «κάτοικου Νεοχωρίου» περί καρκίνων, θανάτων κ.λπ.

Από τότε κάθε 5-6 μέρες, εφημερίδες όπως η ΑΥΓΗ, η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Δρόμος της Αριστεράς και άλλα Συριζαϊκά έντυπα, έχουν απαραίτητα ένα άρθρο για «το Νερό-Δηλητήριο στην Χαλκιδική», ή για το «Χρυσάφι που σκοτώνει» και άλλα τέτοια λαϊκίστικα… Έτσι εγκαθιδρύεται η πιθανολογία ως είδηση και η απιθανότητα ως γεγονός…

Σήμερα είναι πάλι ημέρα «αρσενικού» και συντονισμένα η ΑΥΓΗ και η Εφημερίδα των Συντακτών αναδημοσιεύουν τα περί εγγράφου της Διεύθυνσης Υδάτων Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτό που δεν μας εξηγεί κανείς είναι το πώς μια εξόρυξη που ΔΕΝ άρχισε ακόμα είναι υπεύθυνη για το αρσενικό στο Νεοχώρι. Και ποιες είναι αυτές οι «μεταλλευτικές δραστηριότητες» στις οποίες οφείλονται οι μεγάλες συγκεντρώσεις αρσενικού;  Στην αρχή μας έλεγαν για απορροές… Μετά όταν διευκρινίστηκε πως η υδροδότηση δεν γίνονταν από πηγές αλλά από γεώτρηση, άλλαξε το παραμύθι. Όπως κατήγγειλε τότε η βουλευτής Χαλκιδικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κατερίνα Ιγγλέζη, «η αύξηση της συγκέντρωσης αρσενικού συμπίπτει χρονικά με την πραγματοποίηση δεκάδων ερευνητικών γεωτρήσεων από την Ελληνικός Χρυσός». Δηλαδή τι έγινε; Η Ελληνικός χρυσός άνοιγε γεωτρήσεις και έριχνε μέσα αρσενικό και μόλυβδο; Μήπως όντως το αρσενικό είναι γηγενές στην περιοχή και κατά περιόδους απελευθερώνεται από τα πετρώματα και διαρρέει στον υδροφόρο;

Και γιατί η νέα γεώτρηση με την οποία τροφοδοτείται πλέον το Νεοχώρι δεν έχει πρόβλημα;

Το ΥΠΕΚΑ βέβαια, καθ’ ύλην αρμόδιο, ανακοίνωσε ότι δεν τεκμηριώνεται με ποιον τρόπο σχετίζεται η ποιότητα του πόσιμου νερού με τις μεταλλευτικές δραστηριότητες.

Μένει να μας διευκρινίσει η Διεύθυνση Υδάτων Κεντρικής Μακεδονίας με λεπτομέρειες και τεκμηριωμένα γιατί και ποιες «μεταλλευτικές δραστηριότητες» ευθύνονται για το αρσενικό.