ΗΞΕΙΣ ΑΦΗΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ

tsipras_agio_oros_4

O επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κος Τσίπρας βρέθηκε στην Ιερά Μονή Ιβήρων κατά τη διάρκεια της πρόσφατης διήμερης και πολυσυζητημένης επίσκεψης, που έκανε  στην αγιώνυμη πολιτεία. Στο εν λόγω μοναστήρι, όπως και σε άλλα μοναστήρια του “Περιβολιού της Παναγίας” εργάζονται πάρα πολλοί ξυλάδες και τεχνίτες από την Ιερισσό αλλά και από άλλες περιοχές της Χαλκιδικής, ιδίως από την αποκαλούμενη Προ του Άθω περιοχή.

Όπως πληροφορηθήκαμε κάποιοι κάτοικοι της Ιερισσού που απασχολούνται σε εργασίες στο μοναστήρι της Ιβήρων μόλις είδαν τον κ. Τσίπρα τον πλησίασαν να τον χαιρετίσουν, αλλά και να του αποσπάσουν μερικές κουβέντες στο πλαίσιο ανάτασης του ηθικού των προσπαθειών που κάνει το τοπικό συντονιστικό κατά της μεταλλευτικής επένδυσης και της εν γένει δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική.

Ο κ. Τσίπρας ανταπέδωσε τον χαιρετισμό τους, αλλά όταν των ρώτησαν τι θα γίνει με το θέμα των Σκουριών, τους έδωσε μια απάντηση που περισσότερο τους προβλημάτισε και λιγότερο τους άφησε ικανοποιημένους. «Εκεί στην Ιερισσό είστε παραπάνω ζωηροί απ’ ότι πρέπει…» αρκέστηκε να τους πει και αποχώρησε για το επόμενο μοναστήρι.

Το δικό μας σχόλιο είναι, «Τι εννοούσε ο ποιητής;»… Ήταν αυθόρμητο; Ήταν αστειάκι; Ήταν προειδοποίηση; Ήταν μήνυμα; Ήταν σαχλαμάρα;… Μόνο ο ίδιος ξέρει, ίσως και μερικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ…

[ΠΗΓΗ: politesaristoteli.blogspot.gr, 12/08/2014]