ΤΥΦΛΑ ΝΑΧΕΙ Ο ΓΙΟΖΕΦ ΓΚΕΜΠΕΛΣ

brainwash2

Η ΑΥΓΗ σήμερα δίνει ρέστα. Εκτός από την πλάκα, έχει ενδιαφέρον πως μπορεί να διαστρεβλωθεί η οποιαδήποτε είδηση και με ποιο τρόπο το τόσο μπορεί να γίνει τόόόόσο… Να σημειώσουμε πως η εφεύρεση της «άνεργης δημοσιογράφου» και υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές Σταυρούλας Πουλημένης, έπιασε τόπο:

«Η εταιρεία εδώ και μέρες αποψιλώνει παράνομα έκταση 25.000 τ.μ. και παρά τις καταγγελίες μελών του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, αλλά και την εισαγγελική διαταγή που ήρθε μετά την παρέμβαση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Ιγγλέζη, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο».

Τα στρέμματα εξακολουθούν να εμφανίζονται σαν τετραγωνικά μέτρα. Επίσης ο άσχετος δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ δεν έχει ενημερωθεί πως οι καταγγελίες έγιναν για την δήθεν ανέγερση του εργοστασίου εμπλουτισμού και όχι για την αποδάσωση των 25 στρεμμάτων, η οποία φυσικά και προβλέπεται από την εγκεκριμένη μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου. Διαβάστε παρακάτω, προπαγάνδα:

«Στις Σκουριές το τοπίο έχει αλλάξει εντελώς, δέντρα κόπηκαν, δρόμοι άνοιξαν και η Ελληνικός Χρυσός προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην κατασκευή του εργοστασίου εμπλουτισμού Όλα αυτά χωρίς καν να διαθέτει τις απαιτούμενες άδειες».

Αποκυήματα άρρωστης φαντασίας, αλλά οι γκεμπελικές μέθοδοι προπαγάνδας έτσι δουλεύουν, μέσω της συνεχούς επανάληψης. Αν διαβάζεις σε τρεις εφημερίδες συνεχώς πως η Ελληνικός Χρυσός κτίζει το εργοστάσιο εμπλουτισμού, δεν μπορεί, κάτι θα σου μείνει…

Ευτυχώς ήρθε η Κατερίνα Ιγγλέζη, για την οποία ελέγχονται οι πληροφορίες ότι θα στηθεί άγαλμα στην κεντρική πλατεάι της Ιερισσού…

«[…] Χρειάστηκε η παρέμβαση της Κατερίνας Ιγγλέζη στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης για να δοθεί τελικά εισαγγελική εντολή να σταματήσουν οι εργασίες μέχρι να βγει το πόρισμα των ελεγκτών της Επιθεώρησης Μεταλλείων».

Αλλά ούτε αυτό έφερε αποτέλεσμα όπως ξέρουμε, κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα… Αλλά η Κατερίνα είχε τον τελευταίο λόγο, κι έκανε όπως ήταν αναμενόμενο πύρινες δηλώσεις, γιατί όπως και να το κάνουμε, οι αρχές έγραψαν τις «καταγγελίες» της εκεί που δεν πιάνει το μελάνι και αυτό την έτσουξε:

«Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη χαρακτήρισε μαριονέτες των μεγάλων συμφερόντων τις αρμόδιες αρχές, προσθέτοντας ότι καταπατούν τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον . […] Σ’ αυτή την παράσταση του παραλόγου παίζεται η τύχη του Κακάβου και οι ζωές όλων μας. Παίζεται η ποιότητα των νερών, του αέρα και των χωμάτων που πατάμε. Παίζεται η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παίζεται το μέλλον των παιδιών μας»….

Δεν είπατε όμως ότι εδώ κοντά κάπου παίζεται και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα… ε;