ΣΚΟΡΔΑ & ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΙΣ ΣΑΠΕΣ

zeolithos

Στο sapesgold.blogspot διαβάσαμε εχθές, Σάββατο, μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση με τίτλο «Ζεόλιθος, σκόρδα και κρεμμύδια: Μια ερώτηση για τον δήμαρχο Σαπών κο Ιωαννάκη». Αυτά για αυτούς που υποστηρίζουν ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι «σύσσωμοι» αντίθετοι στην επένδυση εξόρυξης χρυσού… Σας την μεταφέρουμε αυτούσια:

«Αγαπητέ δήμαρχε,

Ως πολίτες των Σαπών ήρθαμε και παρακολουθήσαμε την εκδήλωση που διοργανώσατε σχετικά με την Γεωθερμία και τον Ζεόλιθο. Τα στοιχεία που παρουσίασαν οι εκλεκτοί σας καλεσμένοι ήταν εντυπωσιακά. Το ίδιο εντυπωσιακά ήταν και αυτά που μας είπατε σχετικά με την μονάδα επεξεργασίας για …σκόρδα και κρεμμύδια ως αντίβαρο για την επένδυση εξόρυξης χρυσού. Αυτό όμως που θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε είναι ένα:

Γιατί όλα αυτά δεν τα παρουσιάζατε ως πρόταση ανάπτυξης πολλά χρόνια πριν, εσείς και οι άλλοι που αντιδράτε στον χρυσό, ώστε σήμερα να είχαμε γίνει όλοι πλούσιοι από σκόρδα και κρεμμύδια και να μην έχουμε καμία ανάγκη να δουλέψουμε στα ορυχεία;

Προφανώς ήταν ανάγκη να έρθει μία εταιρεία να επενδύσει σε μία περιοχή μες την ανεργία με ένα πλάνο εντελώς νόμιμο που σέβεται όλες τις περιβαλλοντικές νομοθεσίες για να θυμηθείτε εσείς και οι άλλοι δήμαρχοι πως υπάρχουν σκόρδα και κρεμμύδια….

Ποιος δουλεύει ποιον κε δήμαρχε;

Η εταιρεία χρυσού που σέβεται 100% τους νόμους και το περιβάλλον είναι εδώ, έχει όλες τις νόμιμες άδειες και περιμένει απλά μια υπογραφή για να ξεκινήσει το έργο της και να δώσει δουλειά σε εκατοντάδες νοικοκυριά. Οι δικές σας εικονικές επενδύσεις στον ζεόλιθο, στην γεωθερμία, στα σκόρδα και στα κρεμμύδια που βρίσκονται; Εκτός από την επιστημονική φαντασία ορισμένων, έχουν πραγματική υπόσταση ή είναι λόγια του αέρα όπως και όλα τα άλλα που ακούμε τόσα χρόνια;

Πόσες θέσεις εργασίας θα δώσουν τα σκόρδα και τα κρεμμύδια;

Πόσες θέσεις εργασίας θα δώσουν η γεωθερμία και ο ζεόλιθος;

Πότε θα είναι έτοιμα αυτά, σύμφωνα με το πλάνο σας;

Έχετε πλάνο ή έτσι απλά μιλάτε για να διαφωνείτε με τον χρυσό;

Υπάρχουν έτοιμες νόμιμες μελέτες ή απλά το θέμα είναι στην φαντασία κάποιων;

Θέλουμε δουλειά κε Ιωαννάκη για να ζήσουμε, όχι λόγια του αέρα για να σας ψηφίσουμε. Εμείς και τα παιδιά μας θέλουμε να είμαστε εδώ, μόνιμοι κάτοικοι στις Σάπες Ροδόπης και μετά τις εκλογές. Καταλάβετέ το».

Νομίζω πως κάθε σχόλιο εκ μέρους μας, περιττεύει…