ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ…

10003503_756854131021890_1880791828_n

Διαβάζουμε στο politesaristoteli.blogspot.gr σχετικά με το πρόγραμμα επισκέψεων των κατοίκων της Χαλκιδικής στα εργοτάξια της επένδυσης χρυσού. Οι γυναίκες της Μ. Παναγίας εκτός από τη δυναμική του παρουσία, παρέδωσαν και μαθήματα συμπεριφοράς στις… #skouries. Στο YouTube ανέβηκε και ένα βίντεο με δηλώσεις κατοίκων της Μ. Παναγίας που ξεναγήθηκαν χθες και στα 3 μεταλλευτικά εργοτάξια της ΒΑ Χαλκιδικής (δείτε εδώ).

Σ’ αυτό το βίντεο οι Μαδεμοχωρίτισσες που έδωσαν το παρόν στην ξενάγηση καταθέτουν τις απόψεις και τις εντυπώσεις που σχημάτισαν, ενώ κάνουν και κάτι που κατά τη γνώμη μας πιστοποιεί και τη σημαντική διαφορά επιπέδου και συμπεριφοράς τους, σε σχέση με ορισμένες ατυχείς περιπτώσεις αντιδρώντων και ειδικότερα γυναικών, που το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι οι ύβρεις, οι επιθέσεις και οι απαξιωτικές συμπεριφορές ακόμη και σε βάρος συγχωριανών τους. Απευθύνουν λοιπόν ανοιχτή πρόσκληση, μέσω αυτού του βίντεο, σε όσους τάσσονται κατά της επένδυσης και της μεταλλευτικής γενικότερα, να επισκεφτούν τα μεταλλευτικά εργοτάξια για να ενημερωθούν επίσημα και υπεύθυνα, καταθέτοντας και τα ερωτήματα που σίγουρα θα έχουν για τις τεχνικές πτυχές αυτής της επένδυσης, με γνώμονα την ενημέρωση που έχουν λάβει και άκριτα αποδεχτεί από τους πομπούς της αντιμεταλλευτικής προπαγάνδας. Νομίζουμε, ότι η πρόσκληση αυτών των κυριών εκτός από καρδιάς είναι πολύ σημαντική και μακάρι να βρει ανταπόκριση από τους κατοίκους κυρίως της Ιερισσού. Είναι γνωστό βέβαια, το καθεστώς τρομοκρατίας που έχει επιβληθεί και αυτό ίσως να καθιστά αδύνατη προς το παρόν μια τέτοια πρωτοβουλία, αν και τέτοιου είδους ταμπού “σπάνε” κάποια στιγμή, απλά θέλουν το χρόνο τους.

Πάντως στη Μ. Παναγία επικρατεί τεράστιος ενθουσιασμός στις τάξεις των κατοίκων που επισκέφτηκαν τα εργοτάξια και όπως μαθαίνουμε οι καταγεγραμμένες συμμετοχές για νέα επίσκεψη ήδη ξεπερνούν τα 50 άτομα!!!