Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΕΙ…

01

Η αιφνίδια αυτοκινητοπορεία στον Κάκαβο που υποτίθεται ότι διοργάνωσαν εν μία νυκτί οι αντιτιθέμενοι στην επένδυση για την «επέτειο», λέει, των προπέρσινων επεισοδίων στην περιοχή, περιορίστηκε σε μια αυτοκινητοπομπή 70 περίπου ΙΧ αυτοκινήτων που ξεκίνησε από την Ιερισσό και έφτασε σε απόσταση ενός χιλιόμετρου από το εργοτάξιο των Σκουριών. Για να θυμηθούν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, τότε είχαν έρθει στην περιοχή για τους σκοπούς του «αγώνα» 134 αυτοκίνητα (των οποίων οι πινακίδες προέρχονταν το 60%, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη) και 2 λεωφορεία με επιβαίνοντες επαγγελματίες μπαχαλάκηδες, που επιχείρησαν να μετατρέψουν τον τόπο μας σε… Κερατέα. Η ειρωνεία είναι ότι την άλλη μέρα όλα τα αντιμεταλλευτικά ΜΜΕ μίλαγαν για… την αντίδραση της «τοπικής κοινωνίας» και για «αναίτια επίθεση αστυνομικών δυνάμεων σε ειρηνικούς διαδηλωτές» !!!

Τέλος πάντων, εχθές αυτόπτες μάρτυρες μας πληροφόρησαν ότι τελικά μια ομάδα 10-15 ακτιβιστών πήδηξε πάνω από το συρματόπλεγμα της περιμέτρου και εισέβαλε στο εργοτάξιο, όπου παρέμεινε για ένα περίπου δεκάλεπτο. Δεν σημειώθηκαν έκτροπα, δηλαδή δεν έπεσε ούτε μια πέτρα, όπως άλλες φορές. Οι διαδηλωτές περιορίστηκαν σε φραστικές επιθέσεις προς τους φύλακες και τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το το ΑΜΠΕ, το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων, η βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ενώ χαιρέτισε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής με το συνδυασμό της, Λάζαρος Τόσκας.

Υπάρχει όμως και παρασκήνιο… Οι φήμες ότι πίσω απ’ αυτή την… αιφνίδια και απροειδοποίητη «δράση», κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ με κεντρική εντολή από την Κουμουνδούρου, επιβεβαιώθηκαν περίτρανα από χθεσινά δημοσιεύματα.

Αλλάζει τακτική, λέει, ο ΣΥΡΙΖΑ και σκληραίνει τη στάση του μετά τη διαπίστωση ότι εδώ και καιρό τα ποσοστά του έχουν κολλήσει και το –αναμενόμενο– άλμα προς την εξουσία δύσκολα θα πραγματοποιηθεί στην αναμέτρηση των ευρωεκλογών. Η αλλαγή πλεύσης πιστοποιείται και από τις δηλώσεις του ίδιου του κ. Τσίπρα ο οποίος μιλάει για νέο μνημόνιο από την ημέρα που επετεύχθη η νέα συμφωνία με την τρόικα και σικέ έξοδο για δανεισμό από τις αγορές, αλλά και από τη συμμετοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ενέργειες με ακτιβιστικό χαρακτήρα. Την, 25η Μαρτίου, για παράδειγμα, αναφέρουν τα δημοσιεύματα (διαβάστε εδώ) διοργανώνεται αυτοκινητοπομπή προς τις Σκουριές, ενώ οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ θα παρελάσουν στην Αγία Παρασκευή και θα διαδηλώσουν με πορεία έξω από το ραδιομέγαρο. Στην Κουμουνδούρου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διαπιστώσει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενισχύεται, αλλά αντιθέτως χάνει δυνάμεις προς το Ποτάμι.

Πάντως, από τη χθεσινή κινητοποίηση έλειψε η ένταση και ο παλμός. Ίσως και να μην την επιθυμούσαν και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως και να «ξεφούσκωσε» κι άλλο ο αγώνας διότι 70 αυτοκίνητα είναι λίγα για διοργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ… Ίσως και ο «ουδέτερος υποψήφιος» Μίχος να έδωσε γραμμή για αποχή από τέτοιες εκδηλώσεις, για να δείξει χαρακτήρα… ουδέτερο… Θα δείξει!