DEJA VU…

images

Σε άρθρο της Καρολίνας Παπακώστα στα σημερινά Νέα, με τον εύστοχο κινηματογραφικό τίτλο «Λεφτά Υπάρχουν: Η επιστροφή», αντιδιαστέλλονται δηλώσεις του Γεωργίου Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα και αποδεικνύεται πως οι εξαγγελίες και η ρητορική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν βγαλμένες από το παπανδρεϊκό ρεπερτόριο της περιόδου 2008-2009… Δείτε δηλώσεις για τους… επάρατους επενδυτές!

Γιώργος Παπανδρέου Απρίλιος 2008: Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε ότι αυτή η ανάπτυξη εξυπηρετείται με το να πουληθεί, να δοθεί σε κάποια τρίτα χέρια το λιμάνι του Πειραιά. (…). Είναι απαράδεκτη, είναι ανεύθυνη η κερδοσκοπική πολιτική ms ΝΔ. Μια πολιτική που Βοηθά κάποιους λίγους κερδοσκόπους κι όχι το ευρύτερο συμφέρον του ελληνικού λαού. (Στο λιμάνι του Πειραιά, σε συναυλία που διοργάνωσαν οι λιμενεργάτες )

Αλέξης Τσίπρας Ιούνιος 2013: Δίνετε έναν άνισο αγώνα απέναντι σε πολύ μεγάλα συμφέροντα, απέναντι σε διαπλεκόμενα συμφέροντα. (…). Και όλα αυτά διότι πίσω από την υπόθεση του χρυσού, πίσω από την υπόθεση τns Χαλκιδικής, των Σκουριών, κρύβεται το κέρδος δισεκατομμυρίων ευρώ, κρύβονται σκάνδαλα. (Στους κατοίκους τns Ιερισσού, κραδαίνοντας  ένα μπουκετάκι λευκά και κόκκινα άνθη).

Τα μεταπολιτευτικά ήθη επέβαλαν έναν επιπλέον αυτοματισμό εκ μέρους Αριστεράς και Κεντροαριστεράς: την αγωνιστική ετοιμότητα κατά του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Τελευταίος στη μακρά λίστα όσων τη διατυμπάνισαν ο Αλέξης Τσίπρας. Δύο Μνημόνια μετά ο νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποντάρει σε πασέ συνταγές της προμνημονιακής εποχής. Σύμφωνα με την πρόσφατη συνέντευξή του, λεφτά συνεχίζουν να υπάρχουν. Στους βυθούς των θαλασσών και στο υπέδαφος. Στην εισφοροδιαφυγή και στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Ακόμη και στο συρτάρι του Σόιμπλε. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Και οι ομοιότητες όσων λέει ο Τσίπρας σε συνεντεύξεις, ομιλίες και αγωνιστικές δράσεις με τα όσα έλεγε ο Παπανδρέου πριν από το Καστελλόριζο είναι ανησυχητικά πολλές. Άλλωστε, ακόμη και η φράση αυτή καθαυτή γίνεται προσπάθεια να αθωωθεί πολιτικά. Όπως έχει πει κι ο Γιάννης Δραγασάκης από τον περασμένο Δεκέμβριο στο left.gr, «αδικούμε λίγο τον Γιώργο Παπανδρέου. Είχε πει το “υπάρχουν λεφτά” με την έννοια πού πάνε τα λεφτά»….