ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΑΓΩΓΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

syriza justice

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά εκδικάζεται σήμερα 25 Φεβρουαρίου 2014 η αγωγή του Δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χρήστου Πάχτα κατά του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητεί αποζημίωση 240.000 ευρώ για ηθική βλάβη που, σύμφωνα με την αγωγή, υπέστη από ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στις 18 Φεβρουαρίου 2013, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αντιδρώντων στην επένδυση στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά την πάγια τακτική του, προλαβαίνει το αποτέλεσμα της εκδίκασης με χθεσινή ανακοίνωσή του…

«Ο κ. Πάχτας στρέφεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ με μία ενέργεια δηλωτική του πανικού στον οποίο έχει περιέλθει εξαιτίας της εμπλοκής του σε σειρά υποθέσεων και σκανδάλων (…) Θα του συνιστούσαμε ψυχραιμία και περιμένουμε με ανυπομονησία και την δικαστική μας δικαίωση, μολονότι εμείς επιλέγουμε την πολιτική αντιπαράθεση», τονίζει μεταξύ άλλων σε σχετική του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μας εξηγεί όμως ο ΣΥΡΙΖΑ τη «σειρά υποθέσεων και σκανδάλων» στα οποία έχει εμπλακεί ο Πάχτας… Ξέρω πως κάποιος μπλεγμένος σε «σειρά υποθέσεων και σκανδάλων» ή στη φυλακή θα είναι, ή στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Πάντως όχι δήμαρχος – και μάλιστα επιτυχημένος κατά γενική ομολογία.

Επίσης, με το ότι επιλέγει την πολιτική αντιπαράθεση, τι εννοεί; Η Ιγγλέζη δεν έκανε βαρύγδουπες δηλώσεις πριν λίγο καιρό για μήνυση κατά της ιστοσελίδας μας επειδή αναπαρήγαγε δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, το οποίο υπονοούσε –ή τουλάχιστον έτσι νόμισε η ίδια– ότι ήταν μπλεγμένη στην καταδρομική επίθεση στις Σκουριές; Θεωρεί τιμή του ο ΣΥΡΙΖΑ που «επιλέγει την πολιτική αντιπαράθεση»; Ποια είναι η πολιτική αντιπαράθεση; Τα ανόητα άρθρα στην ΑΥΓΗ, την Εφημερίδα των Συντακτών και την εφημερίδα του Σάκη Αποστολάκη; Αυτό λέγεται λιβελλογραφία όχι αντιπαράθεση… Και τελικά πως προδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα υπέρ του; Είναι σχήμα λόγου, ή υπονοείται εδώ ότι υπάρχει έρεισμα στην δικαστική εξουσία; Για να ξέρουμε…

Δείτε και την εικονική δημοσιογραφική πραγματικότητα στην οποία ζουν οι συντάκτες της ΑΥΓΗΣ. Γράφουν στο σημερινό φύλο για τον Χρήστο Πάχτα: «Αφού προανήγγειλε αιματοκύλισμα (!), κατέθεσε αγωγή κατά ΣΥΡΙΖΑ που εκδικάζεται σήμερα στο μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά». Να τους πληροφορήσουμε ότι η αγωγή έχει κατατεθεί εδώ και μήνες, και στις 19-11-2013 αναβλήθηκε η πρώτη της εκδίκαση… Το «αιματοκύλισμα» αναφέρεται σε δηλώσεις Πάχτα πριν λίγες μέρες… Πάντα ενημερωμένη αυτή η ΑΥΓΗ…