ΣΑΝΟΣ, ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ…

«Γιατί αυτοί που ξέρουν από επενδύσεις και ανάπτυξη (όπως ο πρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανικών Υποθέσεων της Business Europe, Γκέρχαρντ Κοχ που ρωτήθηκε από τους Έλληνες δημοσιογράφους αν η Ελλάδα προσφέρεται για ιδιωτικές επενδύσεις) απαντούν απερίφραστα “…Έτσι όπως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα δύσκολα μια ξένη εταιρεία θα έρθει να κάνει επενδύσεις”».

Το Πάσχα σπίτια μας. Μην ξεμυτίσετε. Ξαναέρχεται η ανάπτυξη αγκαζέ με την Ανάσταση. Τα νταούλια του Γιαν(ν)η θα τα παίξει… ο Ευκλείδης.

Χείμαρρος αισιοδοξίας και οράματος ο σύντροφος Ευκλείδης στο Reuters “…η Ελλάδα χτίζει τα δικά της αποθέματα τα οποία μαζί με τα αχρησιμοποίητα κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας, για πολύ παραπάνω από ένα χρόνο, επειδή φτάνουν στα 19 δισ. ευρώ. Μέχρι το Πάσχα, θα προετοιμάσουμε δικό μας σχέδιο, να δείξουμε στις αγορές και στους θεσμούς ότι αυτό είναι το πρόγραμμά μας, ότι έχουμε την κυριότητα. Δεν έχει επιβληθεί, δεν τίθεται θέμα συμβιβασμού” (Τσακαλώτος: Προετοιμάζουμε δικό μας σχέδιο…).

Μια χαψιά… έκανε ο Ευκλείδης δύο μεγαλοπρεπέστατους συντρόφους του. Πρώτα τον Γιωργάκη Παπανδρέου του “…λεφτά υπάρχουν”. Και αμέσως μετά τον Γιαν(ν)η Βαρουφάκη του “…θα μας παρακαλάνε να πάρουμε τα λεφτά” που κατέληξε στο αμίμητο “…ντάρλινγκ έκλεισα τις Τράπεζες…”.

Τους “κατάπιε” και τους δύο χωρίς ανάσα ο αναντικατάστατος (και στον ανασχηματισμό) “λατρευτός” και του Ντάισελμπλουμ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, λέγοντας στη συνέχεια “…η Ελλάδα αναμένεται να πραγματοποιήσει μια καθαρή έξοδο τον Αύγουστο και δεν έχει κανένα λόγο να ζητήσει προληπτική πιστοληπτική γραμμή. Νιώθουμε ότι έχουμε χτίσει αξιοπιστία τα τελευταία τρία χρόνια. Η οικονομία γυρίζει σελίδα”.

Έτσι απλά και χωρίς κόπο ξεσκέπασε από την καρότσα της Κουμουνδούρου το πρώτο φορτίο με σανό νέας παραλαβής…

Τι μας λέει (με άλλα λόγια) ο υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψε με τα δέκα το τρίτο μνημόνιο και πήρε κυριολεκτικά από την τσέπη μας 86 δισ. ευρώ.

Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει πιστοληπτική γραμμή στήριξης από τους δανειστές γιατί λεφτά υπάρχουν (εννοεί τα 19 δισ. ευρώ που μόνο ο ίδιος τα γνωρίζει) και επειδή στην Ελλάδα η ανάπτυξη του 2018 θα φθάσει στο 2,5% (τόσο την θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ) ενώ δείχνουν πως πάλι στα 2,5% θα ανέβει και το 2019.

Μας βεβαιώνει επίσης πως είναι λόγια του αέρα και χωρίς καμία βάση όσα λένε οι δανειστές για Επιτροπεία μέχρι το 2022 και προκαταβολικές υπογραφές… (προκειμένου να ανοίξουν οι συζητήσεις με τα ευχολόγια ρύθμισης του χρέους)  αποδοχής των μέτρων κουρέματος μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και αφορολόγητου από τον Ιανουάριο του 2019.

Λυπάμαι που είμαι υποχρεωμένος να το παραδεχθώ και να το υιοθετήσω και από τη στήλη αλλά μου είναι εντελώς αδύνατον να το παρακάμψω. Διερωτώμαι λοιπόν. Μπορεί ανθρώπινος νους, ακόμη και με μέτρια λογική, να χωρέσει πως υπάρχει στον πλανήτη λαός να κάθεται στον τόπο του αποδεχόμενος πολιτικούς να τον χλευάζουν με τόσο χυδαίο τρόπο λέγοντας ό,τι τους κατέβει από το κεφάλι αρκεί να περιέχει αντριλίκια και τσαμπουκάδες… επιπέδου χαμαιτυπείου;

Έχει σχέση, η εικόνα αυτή, με την πραγματική δημοκρατία και τα δικαιώματα του πολίτη να γνωρίζει που βαδίζει η χώρα του και τι ξημερώνει στους κατοίκους της;

Λυπάμαι και πάλι που το λέω, αλλά μόνο η κατάντια της ελληνικής “δημοκρατίας” (που αρχίζει να προσλαμβάνει χαρακτηριστικά ολοκληρωτισμού) επιτρέπει το αίσχος να βγαίνουν κυβερνήσεις (αλλά και πολιτικοί που διεκδικούν την κυβέρνηση) και να προσφέρουν στους ιθαγενείς της χώρας χάντρες και καθρεφτάκια… “πουλώντας” ανάπτυξη χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα, χωρίς ικανό κράτος.

Γιατί αυτοί που ξέρουν από επενδύσεις και ανάπτυξη (όπως ο πρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανικών Υποθέσεων της Business Europe, Γκέρχαρντ Κοχ που ρωτήθηκε από τους Έλληνες δημοσιογράφους αν η Ελλάδα προσφέρεται για ιδιωτικές επενδύσεις) απαντούν απερίφραστα “…Έτσι όπως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα δύσκολα μια ξένη εταιρεία θα έρθει να κάνει επενδύσεις”.

Ας βγει ένας από τους (ολιγοστούς) σοβαρούς του ΣΥΡΙΖΑ να διαψεύσει με επιχειρήματα αυτά που βλέπουν για την Ελλάδα οι βιομήχανοι και οι επενδυτές της Ευρώπης.

Ευτυχώς που δεν το τόλμησε ο υπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας όταν ρωτήθηκε χθες. Και πώς να τον διαψεύσει όταν μετά από 3 χρόνια η μία και μοναδική (της προκοπής) επένδυση “θρίλερ” του Ελληνικού (η οποία συμπεριλαμβάνεται και στα προαπαιτούμενα!!!) χρειάζεται δεύτερη συνεδρίαση του ΣτΕ. Για να γίνει τι; Για να αποδεχθεί προσχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο Π.Δ., θα εγκρίνει το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά Περιφέρειας Αττικής!!! Και εμείς, αντί να τα μαζεύουμε και να φεύγουμε, καθόμαστε και ακούμε τον σύντροφο Ευκλείδη να μας λέει γυρίζουμε σελίδα… Πόσα άλλα καθρεφτάκια αντέχουμε;

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr, του Γιώργου Κράλογλου, 1/2/2018]