ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: “ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ”

Με μία ιστορική ομιλία άνευ προηγουμένου ο Μίκης Θεοδωράκης άφησε το δικό του στίγμα στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος.

Ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης έστειλε το μήνυμα στην κυβέρνηση πως θα πρέπει να ρωτήσει τον ελληνικό λαό για την χρήση του όρου «Μακεδονία».

«Η θέση του ελληνικού λαού είναι αρκετά σαφής που δεν χρειάζεται δημοψήφισμα. Αν όμως μια κυβέρνηση διανοηθεί να βάλει την υπογραφή της χώρας σε οποιαδήποτε συμφωνία που περιέχει το όνομα Μακεδονία, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πρέπει να ρωτήσει τον ελληνικό λαό», τόνισε.

Στην συγκλονιστική ομιλία του ο ίδιος ανέφερε: «Ναι, είμαι πατριώτης διεθνιστής και συνάμα περιφρονώ και μάχομαι το φασισμό. Σε όλες του τις μορφές και προπαντός στην πιο απατηλή και επικίνδυνη μορφή του. Την αριστερόστροφη».

Ο ίδιος άνοιξε την ομιλία του αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε στο σπίτι του από ομάδα αντιεξουσιαστών. «Καλοί μου Έλληνες, αδέρφια μου φασίστες ρατσιστές τρομοκράτες αναρχικοί τραμπούκοι θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες μας που μας κυβερνούν οι αριστεριστές μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα κυρίαρχε λαέ. Για να μην μιλήσω με λόγια σταράτα πατριωτικά φλογερά και ασυμβίβαστα όπως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζωή και όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ.

Και συνέχισε: «Σήμερα το πρωί έλαβα μια ποιητική συλλογή από τη Θεσσαλονίκη και σας διαβάζω ένα σημαδιακό απόσπασμα

«Το πνεύμα με το Θαλή του Θουκυδίδη τον Πρωταγόρα τους τραγικούς την τόλμη του Θεμιστοκλή και του Κολοκοτρώνη».

Φίλοι και φίλες αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και που έφερνε σαν σήμερα 4 Φλεβάρη 1843 τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμένω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη για την πατρίδα και το έθνος».

Ο μουσικοσυνθέτης σημείωσε ότι τυχόν υποχώρηση αναφορικά με το όνομα «Μακεδονία» θα έχει ολέθρια αποτελέσματα. «Φτάσαμε στο θλιβερό σημείο να είμαστε σήμερα αναγκασμένοι α απολογούμαστε για τον πατριωτισμό μας. Νομίζω ότι πρέπει να παραδεχτούμε τα λάθη και τις ευθύνες μας απέναντι στον ελληνικό λαό. Σας ρωτώ: Έχουμε ευθύνες; Η μόνη λύση είναι να αφήσουμε τους Σκοπιανούς να πιστεύουν στον εθνικό τους μύθο. Κι εμείς να παραμένουμε ανένδοτοι στην ελληνικότητα της Μακεδονίας. Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών το 1992 αποφάσισε για μια εθνική κοινή γραμμή πλεύσης. Σε μια ονομασία που δεν θα περιέχει καθόλου και με κανένα τρόπο τη λέξη Μακεδονία. Με γεωγραφικούς ή άλλους προσδιορισμούς, όπως άνω, κάτω ή επί τα αυτά. Ή χειρότερα ακόμα το “Νέα Μακεδονία”. Γιατί διαγράφει την ιστορικότητά της. Τυχόν υποχώρηση από αυτή τη γραμμή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για τη χώρα. Εάν υποχωρήσουμε είναι σαν να ανοίγουμε διάπλατα τα σύνορά μας σε αυτούς που μας απειλούν ανοιχτά και ξεδιάντροπα».

«Η Μακεδονία είναι μία. Και ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική. Ζήτω ο ελληνικός λαός» τόνισε κλείνοντας την ομιλία του, ο Μίκης Θεοδωράκης.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο βίντεο εδώ

 

[ΠΗΓΗ: http://aetoshal.blogspot.gr, 4/2/2018]