ΕΣΗΕΜΘ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το ζήτημα της μη κάλυψης από την ΕΡΤ3 του συλλαλητηρίου που έγινε στην Θεσσαλονίκη για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας στις 21 Ιανουαρίου συνεχίζει να απασχολεί έντονα, ως φαίνεται, τους κόλπους της δημοσιογραφικής ένωσης Βορείου Ελλάδας, κατά κόσμον ΕΣΗΕΜΘ.

Αυτή η έντονη απασχόληση φτάνει πλέον στο επίπεδο της ξεκάθαρης διάστασης απόψεων μέσα στους κόλπους της Ένωσης και αφορά ειδικότερα το “Συμβούλιο Τιμής και Δεοντολογίας”, το οποίο σε ανακοίνωση του σέβεται μεν την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, αλλά δείχνει να μην αντιλαμβάνεται δε, τους λόγους που αποφασίστηκε η μη παραπομπή της δημοσιογραφικής διεύθυνσης του 3ου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης στο πειθαρχικό συμβούλιο για περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος.

Η βασική αιτία αυτής της διάστασης απόψεων μέσα στους κόλπους της ΕΣΗΕΜΘ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του “Συμβουλίου” είναι η άρση των δικαιολογιών που επικαλέστηκε η δημοσιογραφική διεύθυνση της ΕΡΤ3 για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στην περίπτωση του συλλαλητηρίου της Αθήνας, οι οποίες δεν ίσχυσαν και το συλλαλητήριο καλύφθηκε δημοσιογραφικά όπως ορίζει η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ανακοίνωσης: “Το γεγονός ότι δυο βδομάδες αργότερα η Ετ3 κάλυψε το αντίστοιχο συλλαλητήριο της Αθήνας με απευθείας σύνδεση, αποδεικνύει περίτρανα ότι κακώς δεν έγινε κάτι αντίστοιχο και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης όπου μάλιστα εκτός από την παρόμοια κινητοποίηση είχαμε και επεισόδια (πυρπόληση νεοκλασικού κτιρίου, βανδαλισμό μνημείου  κ. α.)

Ο Διευθυντής Ενημέρωσης του καναλιού υποστήριξε ότι αυτό ήταν αδύνατο να γίνει γιατί υπήρχε συμβατική υποχρέωση του σταθμού για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Πώς δυο βδομάδες αργότερα βρέθηκε λύση αφού και πάλι υπήρχε προγραμματισμένος ποδοσφαιρικός αγώνας για απευθείας σύνδεση; Μάλιστα σε σχετική μας ερώτηση γιατί δεν έγινε έστω μια ολιγόλεπτη σύνδεση στη διάρκεια του ημιχρόνου η απάντηση ήταν ότι δεν κατέστη δυνατή γιατί υπήρχαν διαφημιστικά μηνύματα…

Από ότι διαπιστώσαμε τα πληρωμένα διαφημιστικά μηνύματα στη διάρκεια του ημιχρόνου ήταν λιγότερο από ένα λεπτό… Το ό,τι εμείς εισηγηθήκαμε τη διαβίβαση του θέματος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για περαιτέρω διερεύνηση με ενδείξεις παραβάσεων των σχετικών άρθρων σήμαινε ότι κάναμε απλώς το καθήκον μας, για το οποίο μας εξέλεξαν οι συνάδελφοι. Το ό,τι το Δ.Σ. δεν παρέπεμψε το θέμα στο Πειθαρχικό επαφίεται στην κρίση των συναδέλφων δεδομένης της ανεξαρτησίας των θεσμικών οργάνων της ΕΣΗΕΜ-Θ.”

Ολόκληρη την ανακοίνωση του “Συμβουλίου Τιμής και Δεοντολογίας” της ΕΣΗΕΜΘ μπορείτε να την διαβάστε κάνοντας κλικ ΕΔΩ. Επίσης, μέσα στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στις υβριστικές επιθέσεις που δέχθηκαν τα μέλη του “Συμβουλίου” από κάποιους ανώνυμους και πολλά άλλα ενδεικτικά της προβληματικής κατάστασης που επικρατεί και σ’ αυτόν τον κλάδο.

Κλείνοντας θα αναρωτηθούμε αν θα υπάρξει επιτέλους κάποια στιγμήαποκατάσταση της τεράστιας αδικίας που έχει υποστεί η μεταλλευτική οικογένεια της ΒΑ Χαλκιδικής συνολικά από την ΕΡΤ;

Μεθαύριο κλείνουν 5 χρόνια από τον καταστροφικό εμπρησμό του μεταλλείου των Σκουριών και το απάνθρωπο λούσιμο με βενζίνη 2 εργαζομένων και κανένα από τα 3 κανάλια που πληρώνουμε όλοι εμείς δεν έχει δείξει ελάχιστο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για την ανάδειξη αυτής της σκοτεινής υπόθεσης.

Γιατί άραγε τέτοια παρατεταμένη συσκότιση από την ανοιχτή (υποτίθεται) προς την κοινωνία ΕΡΤ;

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 15/2/2018]