ANTIGOLD ΓΚΡΙΝΙΑ (ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ)

Πριν «αλέκτορα φωνήσαι τρις» πρόλαβε το antigold.org να γκρινιάξει για τις νέες διακρίσεις που έλαβε η Ελληνικός Χρυσός στα φετινά Responsible Business Awards, για τις επιδόσεις της στους τομείς του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και του αθλητισμού.

Ακόμα δεν πρόλαβε καλά-καλά να δημοσιευτεί η είδηση και «ανέβηκε» ανάρτηση στον γραφικό ιστότοπο του γνωστού τοπικού προσωπικού μπλογκ με τον πομπώδη τίτλο «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων», η οποία στρέφεται –ως συνήθως–, κατά πάντων…

Πρώτα κατά των πιστοποιημένων οργανισμών και φορέων που απονέμουν τις διακρίσεις. Έτσι, διαβάζουμε πως η εταιρεία «μαζεύει διάφορα βραβεία και πιστοποιήσεις «ποιότητας», από διάφορους αμφιβόλου κύρους «οργανισμούς» και κριτικές επιτροπές […]» !!!

Μετά στρέφεται κατά καταξιωμένων εφημερίδων και ιστοτόπων, όπως η Καθημερινή, το Πρώτο Θέμα, ο Ελεύθερος Τύπος, το Newsbeast, το Newsit, το Reporter, το Marketnews, το Voria κλπ. Επειδή δημοσιοποιούν τις βραβεύσεις της εταιρείας (!!!)

Η ανάρτηση συνεχίζει την προπαγανδιστική αερολογία στηριζόμενη σε αυθαίρετα συμπεράσματα όπως το ότι μέρος της επικοινωνιακής στρατηγικής της Ελληνικός Χρυσός είναι το «να μαζεύει βραβεία» σε μια προσπάθεια «να καθαρίσει τη δημόσια εικόνα της, τη βρωμισμένη από τις αποκαλύψεις για σκάνδαλα, φοροαποφυγή και περιβαλλοντική καταστροφή στη Χαλκιδική» (!!!) –.

Να συμπεράνουμε, λοιπόν, πως την ίδια επικοινωνιακή στρατηγική ακολουθούν και οι άλλες εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτές τις βραβεύσεις και «μαζεύουν βραβεία» από… «διάφορους αμφιβόλου κύρους «οργανισμούς» και κριτικές επιτροπές… Εταιρείες όπως η ΔΕΠΑ, ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ, η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, η INTERAMERICAN, η ACS, ο Βασιλόπουλος, η Vodaphone, η 3Ε, η ΔΕΛΤΑ κ.λπ… οι οποίες επίσης συμμετείχαν και βραβεύτηκαν στην διοργάνωση του Responsible Business Awards. Όλο και κάτι «βρώμικο» θα έχουν να κρύψουν κι αυτές…

Είναι σχεδόν βέβαιο πως τέτοιου είδους αναρτήσεις στόχο έχουν την αναπτέρωση του ηθικού του – πνέοντος τα λοίσθια– antigold «κινήματος», το οποίο συνεχίζει να φυλλοροεί. Γράφονται για εσωτερική κατανάλωση και σίγουρα δεν μπορούν να πλήξουν το κύρος της εταιρείας και την αναπτυξιακή πορεία της επένδυσης στην Χαλκιδική.

Υ.Γ. Όσον αφορά το επιχείρημα για τη Novartis, η οποία πέρυσι έλαβε αρκετά βραβεία, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο (το οποίο μένει να αποδειχθεί) με το Responsible Business της Ελληνικός Χρυσός.