ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΑ;

Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω… Ψάχνοντας στο αρχείο μου για κάποιο άλλο θέμα, έπεσα επάνω σε «άρθρο» της κας Χρυσούλας Γιαταγάνα, του 2013. Θα μπορούσε η ημερομηνία να ήταν το 2016, το 2017 ή και το 2018 ακόμη… Έχει αποδειχτεί, κυρίως από το antigold.org, πως η μπουρδολογία δεν έχει ημερομηνία λήξης…

[…] Ας εξετάσουμε συνοπτικά γιατί αντιδρούν οι κάτοικοι των περιοχών της Χαλκιδικής και δεν θέλουν να λειτουργήσουν τα μεταλλεία. Σύμφωνα με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η εξόρυξη του μεταλλεύματος θα γίνεται με την μέθοδο της επιφανειακής εξόρυξης. Σύμφωνα πάντα με την ΜΠΕ, θα δημιουργούνται εκπομπές σκόνης στον αέρα [!] 5.483 τόνοι την ώρα. Στη σκόνη αυτή εμπεριέχονται τεράστιες ποσότητες κυανίου [!!!]. Τα βαρέα μέταλλα όπως είναι το κυάνιο [!!!], αρσενικό ή μόλυβδος, όταν καταλήξουν στον αέρα μπορούν να προκαλέσουν βαρύτατες ασθένειες που επηρεάζουν την αναπνευστική οδό, λευχαιμία, διάφορους τύπους καρκίνου κ.α.

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, κάθε χρόνο μεταφέρεται σκόνη από την Αφρική σε όλη την Ελλάδα. Οι τεράστιες ποσότητες σκόνης από την εξόρυξη του χρυσού που είναι εμπλουτισμένες με κυάνιο [!!!], ασφαλώς δεν καλύπτουν μόνο την Χαλκιδική. Η ατμόσφαιρα δεν γνωρίζει όρια και η ρύπανση, η οποία εκπέμπεται σε αυτήν, μπορεί εύκολα και γρήγορα να μεταφερθεί από τον άνεμο πολύ μακριά σε άλλες περιοχές. Κοινότητες ανθρώπων και οικοσυστήματα που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση, μπορεί να υφίστανται δυσμενέστατες επιπτώσεις λόγω της μεταφοράς ρύπων από τον άνεμο, αλλά και τις εκπομπές ρύπων που προκαλούνται από την μεταφορά του μεταλλεύματος [!!!]. Συνεπώς όλοι οι Βορειοελλαδίτες είμαστε εκτεθειμένοι στις δυσμενείς επιπτώσεις από την εξόρυξη χρυσού με κίνδυνο της υγείας και της ίδιας της ζωής μας [!!!].

Χρυσούλα Γιαταγάνα

Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Έντυπο «Karfitsa», 23 Μαρτίου 2013.