ΛΕΓΕ ΜΕ ΕΜΜΟΝΙΚΟ…

Οι άνθρωποι απλά δεν υπάρχουν… Στην τελευταία του ανάρτηση το γραφικό antigoldgr.org κάνει κριτική στο νέο πολυνόμο 4512/2018, όπου περιλαμβάνονται και διατάξεις για την απλοποίηση της αδειοδότησης μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στο «Μέρος Β: Έρευνα και Εκμετάλλευση Λατομικών Ορυκτών και άλλες διατάξεις».

Ούτε λίγοι ούτε πολύ το αντιμεταλλευτικό μπλογκ προσπαθεί να πείσει το εκλεκτό κοινό του πως όλες αυτές οι διορθώσεις και παρεμβάσεις στην αφόρητη γραφειοκρατία που ίσχυε μέχρι σήμερα, έγιναν κυρίως για να διευκολυνθεί το έργο της Eldorado Gold (!!!).

Πάρτε μια γεύση από τη θεωρία συνομωσίας του Τόλη και των συνοδοιπόρων του: «Κάποιος “δάκτυλος” έβαλε σε άλλο άρθρο του λατομικού νόμου (Άρθρο 70: Λοιπές Διατάξεις) διάταξη που τροποποιεί την κατηγοριοποίηση των ερευνητικών γεωτρήσεων, από την κατηγορία Α1 στην κατηγορία Β, έτσι ώστε η περιβαλλοντική τους αδειοδότηση να μη γίνεται πλέον με ΑΕΠΟ αλλά με ΠΠΔ. Τις επιπτώσεις αυτής της τροποποίησης (αν τελικά οριστικοποιηθεί) για τη Μακεδονία και τη Θράκη όπου εκκρεμεί η αδειοδότηση εκατοντάδων γεωτρήσεων από την Eldorado Gold, θα τις συζητήσουμε σε επόμενη ανάρτηση».

Ουάου! Περιμένουμε με αγωνία την «επόμενη ανάρτηση»…

Δεν ξέρω ποιοι διαβάζουν το antigoldgr.org, αλλά ξέρω σίγουρα με τι τους ταΐζει ο Τόλης… Με σανό…