ΝΕΡΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ: ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΝΑΝ… ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ

Όσοι παρακολουθούν με συνέπεια την πολιτική σαπουνόπερα που κατασκεύασαν οι antigold στη Χαλκιδική θυμούνται και την περίοπτη θέση που καταλαμβάνει το σενάριο που επινόησαν με το “νερό – δηλητήριο” του Νεοχωρίου εξαιτίας της δήθεν ύπαρξης τιμών αρσενικού απαγορευτικών για τη δημόσια υγεία, τη στιγμή που το μεγαλύτερο πρόβλημα του χωριού είναι η υδροδότηση.

“Αρσενικό” που όπως έλεγαν κάποτε κάποιοι πριν αποκτήσουν, είτε πολιτικές εξουσίες, είτε κομματικά αξιώματα οφείλονταν στις μεταλλευτικές ερευνητικές γεωτρήσεις (!!!), ενώ η αλήθεια είναι ότι όπου υπάρχουν μεικτά θειούχα κοιτάσματα, αυτομάτως σημαίνει ότι στο υπέδαφος υπάρχει αρσενικό.

Ο επικοινωνιακός πόλεμος για το αρσενικό στο Νεοχώρι κορυφώθηκε το καλοκαίρι του 2013 με συνεχή δημοσιεύματα από φιλικά προς τους antigold ΜΜΕ και ιστολόγια με σκοπό να πλήξουν τόσο την επένδυση όσο και την τότε διοίκηση του δήμου Αριστοτέλη που συνιστούσε ψυχραιμία και επιχειρούσε να δώσει λύσεις, όπως απέδειξε η ίδια η πραγματικότητα, στο πραγματικό πρόβλημα του οικισμού που ήταν και παραμένει η υδροδότηση.

Το Σεπτέμβριο του 2013 το κερασάκι στην τούρτα – φούσκα των antigold έβαλε ο Πάνος Καμμένος, οποίος στο όνομα των παιδιών που υποτίθεται δηλητηριάζονταν με αρσενικό προέτρεψε φίλους τους κόμματος του που κατάγονταν από τη Χαλκιδική “να λιντσάρουν τον Πάχτα” υποσχόμενος και πολιτική στήριξη.

Ένα χρόνο και αφού ανέλαβε την διοίκηση του δήμου το “Κίνημα Ανάπτυξης” του Γιάννη Μίχου τα ζητήματα αυτά περί ύπαρξης αρσενικού στο πόσιμο νερό ξεφούσκωσαν ή αν θέλετε μπήκαν σε μια τάξη, καθώς αποδείχτηκε μέσω ελέγχων, ότι η ύπαρξη του αρσενικού ήταν σε απολύτως επιτρεπτά όρια.

Αυτά όμως που δεν έχουν μπει σε τάξη, 4 χρόνια μετά, είναι τα έργα που είχαν δρομολογηθεί για την επίλυση των ζητημάτων υδροδότησης του Νεοχωρίου, όπως μας απέδειξε η Διαύγεια.

Ένα έργο το οποίο ήταν ενταγμένο στα συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά προγράμματα από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου και όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκε, αλλά ο εκτελών χρέη δημάρχου Γιώργος Ζουμπάς και οι συνεργάτες του φρόντισε αυτό το έργο και ακόμη 4 αντίστοιχα έργα όχι μόνο να μην τελειώσουν, αλλά να επιβαρύνουν και τα οικονομικά του δήμου.

Ως γνωστόν, η Τράπεζα της Ελλάδας έχει ζητήσει ήδη από το Δήμο την επιστροφή ποσού ύψους 1 εκατ. ευρώ και “ούτε γάτα, ούτε ζημιά” από τους έχοντες την αποκλειστική ευαισθησία για το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.

Σας καλούμε φίλοι αναγνώστες να διαβάσετε τους συνδέσμους που σας παραθέτουμε για καταλάβετε για το μέγεθος της υποκρισίας και της προπαγάνδας στο οποίο αναφερόμαστε, μιας μόλις πτυχής αυτής της σαπουνόπερας των antigold. Είναι σχετικές αναρτήσεις από το 2013 και το 2014

https://seisaxthia.wordpress.com/2013/09/27/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%85-15-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%81%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA/

http://www.anwsi.gr/nero-kai-idiotikopoihsh/xalkidiki-o-xristos-paxtas-anakoinose-oti-to-nero-sto-neoxori-einai-akatallhlo-gia-posh.html

http://www.voria.gr/article/xoris-arseniko-to-nero-sto-neoxori-xalkidikis

https://www.karfitsa.gr/ti-edeiksan-oi-analyseis-gia-to-nero-sto

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 12/1/2018]